Η CUPRA θα έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030

Ποια μοντέλα έρχονται 

CUPRA ηλεκτρικά αυτοκίνητα

H CUPRA συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο για να παρουσιάσει το ηλεκτρικό της όραμα. Παράλληλα, το πρωτότυπο αυτοκίνητο CUPRA UrbanRebel Concept έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν τα εγκαίνια του νέου City Garage στο Μόναχο. Η SEAT S.A. μαζί με τον Όμιλο Volkswagen διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του αστικού αυτού ηλεκτρικού project. Η SEAT S.A. αναπτύσσει τα νέα αυτοκίνητα της αστικής ηλεκτρικής οικογένειας, ενώ η Volkswagen αναπτύσσει την πλατφόρμα και το σχετικό λογισμικό CARIAD. Η φιλοδοξία είναι να παράγονται περισσότερα από 500.000 οχήματα ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του Ομίλου από το 2025 και μετά.

Με βάση αυτό το project, η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο στην Ισπανία, το Future:Fast Forward. Κύριος οδηγός αυτού του σχεδίου είναι η παραγωγή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος στην χώρα, το οποίο θα μπορούσε να γίνει ο κινητήρας για τον μετασχηματισμό της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η εταιρεία παρουσίασε στο Μόναχο το CUPRA UrbanRebel Concept, την πιο ριζοσπαστική αντίληψη του αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το 2025. Το CUPRA UrbanRebel Concept βασίζεται στις σχεδιαστικές βάσεις του 100% ηλεκτρικού αστικού οχήματος. Η έκδοση δρόμου θα συνδυάζει εντυπωσιακή σχεδίαση και εκπληκτική δυναμική και θα βασίζεται στη μικρή πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen.

Στην εκδήλωση ο CEO της CUPRA Wayne Griffiths αναφέρθηκε στην ηλεκτρική επίθεση της μάρκας: "Η νέα μας ηλεκτρική εποχή ξεκινά από εδώ. Έχουμε τη φιλοδοξία να γίνουμε μια πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα μέχρι το 2030. Λανσάρουμε το CUPRA Born φέτος, το CUPRA Tavascan ακολουθεί το 2024."

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top