Αποκάλυψη:Τα νέα μοντέλα Audi από το 2026 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά

Η παραγωγή θερμικών κινητήρων θα ολοκληρωθεί το 2033

Audi ηλεκτρικά μόνο 2026

Η Audi μέσω της στρατηγικής “Vorsprung 2030”,  στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 50% σε σχέση με σήμερα, έως το 2030, και να προσφέρει στους πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων μια απαράμιλλη εμπειρία, με δικό της, ειδικά εξελιγμένο οικοσύστημα. Από το 2026, η Audi θα κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά αποκλειστικά μοντέλα που θα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα, ενώ θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης, έως το 2033. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα δηλώσεων του Markus Duesmann, CEO της Audi, σε εκδήλωση της Audi αφιερωμένη στο μέλλον της εταιρείας, με τίτλο #FutureReady.

Εκτός από το σχέδιο σταδιακής κατάργησης του κινητήρα εσωτερικής καύσης, η πιο έντονη διαφοροποίηση των ηλεκτρικών οχημάτων της Audi από τον ανταγωνισμό μέσω της ποιότητας και του σχεδιασμού, καθώς και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες, παίζουν σημαντικό ρόλο. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα ειδικά εξελιγμένο οικοσύστημα για ηλεκτρική και αυτόνομη οδήγηση.

Η Audi θα βιώσει τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό στην 112 χρόνων ιστορία της - η πιο δύσκολη δεκαετία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μπροστά. Αυτό περιλαμβάνει τη σταθερά αυξανόμενη εστίαση στο λογισμικό, στα οχήματα και την αυτόνομη οδήγηση. Στο μέλλον, οι πελάτες θα μπορούν να αναβαθμίζουν τα οχήματά τους και να ενημερώνουν ή να εγκαθιστούν υποσυστήματα όπως απαιτείται. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρες καύσης σε διάφορες χώρες θα λάβουν επίσης εξαιρετική εξυπηρέτηση, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Η κινεζική αγορά θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη νέα στρατηγική της εταιρείας. Η Audi εκτιμά ότι η αγορά των premium οχημάτων στην Κίνα θα αυξηθεί σε 4,5 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2030 - το 2020, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 3,1 εκατομμύρια οχήματα. Επιπλέον, το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων σε αυτό το σύνολο είναι δυνατό να αυξηθεί από 10% σήμερα, σε έως και 40% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Μέχρι σήμερα, η Audi έχει διαθέσει συνολικά περισσότερα από 7 εκατομμύρια οχήματα στην κινεζική αγορά, με πωλήσεις 727.358 οχημάτων στην Κίνα μόνο το 2020. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 418.749 οχήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top