Το MINI έχει οροφές που δεν...παίζονται

Τρία χρώματα, τρεις οροφές και ατελείωτη εξατομίκευση

MINI οροφές χρώματα

Η MINI έχει μακρά παράδοση στη χρωματική ποικιλία. Ένα κοντράστ φινίρισμα της οροφής κάποτε χάρισε στο κλασικό Mini μία ιδιαίτερα εκφραστική εμφάνιση και συνεχίζει να δημιουργεί ελκυστικές οπτικές πινελιές σε διάφορους χρωματισμούς από τότε που λανσαρίστηκε το σύγχρονο MINI πριν από 20 χρόνια. Με την αποκλειστική οροφή ‘Multitone Roof’, η εξατομίκευση του εξωτερικού του MINI που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της βαφής φτάνει τώρα σε μία εντελώς νέα διάσταση. Για πρώτη φορά, μία καινοτόμα διαδικασία βαφής wet-on-wet χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, Μ. Βρετανία, για τη δημιουργία μιας τρίχρωμης οροφής.

Το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί αυτή την καινοτόμα σχεδίαση της οροφής είναι το MINI Cooper SE. Για πρώτη φορά, η Multitone Roof προσφέρθηκε ως τμήμα του MINI Electric Collection για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής πολυτελούς  μάρκας, που παρουσιάστηκε μαζί με την παγκόσμια πρεμιέρα της τελευταίας, νέας έκδοσης των μικρών μοντέλων MINI. Εν τω μεταξύ, η Multitone Roof, που είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο στο χώρο της μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων διατίθεται προαιρετικά για τα πολυτελή μικρά 3-θυρα και 5-θυρα MINI και για το MINI Clubman, που είναι επιτυχημένο στην πολυτελή compact κατηγορία.

Το εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο της νέας σχεδίασης είναι η ρέουσα διαβάθμιση μεταξύ των τριών αποχρώσεων  που έχουν επιλεγεί για την Multitone Roof. Το εμπρός τμήμα της οροφής είναι βαμμένο σε σκούρο San Marino Blue που σταδιακά μεταβαίνει στην πιο ανοιχτή απόχρωση του Pearly Aqua, και στο πίσω τμήμα γίνεται Jet Black. Το μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα που δημιουργείται από αυτή τη χρωματική διαβάθμιση αναγνωρίζεται και σε συνδυασμό με την προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή καθώς και με τις προαιρετικές ράγες οροφής.

Ο χρωματικός συνδυασμός της Multitone Roof δημιουργεί μία αλληλεπίδραση που είναι ελκυστική όσο και αρμονική με όλα σχεδόν τα φινιρίσματα αμαξώματος που διατίθενται για το 3-θυρο MINI, το 5-θυρο MINI και το MINI Clubman. Κατά συνέπεια διατίθεται σε συνδυασμό με όλα τα εξωτερικά χρώματα με εξαίρεση τις μεταλλικές εκδόσεις Chili Red uni και British Racing Green καθώς και τη μεταλλική Indian Summer Red που διατίθεται για το MINI Clubman.

Με το αντίθετο φινίρισμα της οροφής, το χαρακτηριστικό αμάξωμα τριών τμημάτων του MINI τονίζεται ακόμα περισσότερο. Η οριζόντια δομή του αμαξώματος, οι κρυστάλλινες επιφάνειες και η οροφή είναι μία κλασική σχεδιαστική αρχή της μάρκας. Το σχέδιο της οροφής γίνεται έκφραση προσωπικού στυλ. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, αντίθετα φινιρίσματα σε λευκό μαύρο και ασημί προσφέρονται ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός. Μία κόκκινη οροφή διατίθεται επίσης για τα μοντέλα. Επιπλέον, η σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ MINI περιλαμβάνουν διάκοσμο οροφής σε διάφορα σχέδια – από το μοτίβο της βρετανικής σημαίας Union Jack μέχρι το σχέδιο της καρό σημαίας (Checkered Flag) – για εκ των υστέρων τοποθέτηση.

Η επέκταση της γκάμας κοντράστ φινιρισμάτων για να συμπεριλάβει και αυτά της Multitone Roof έγινε πραγματικότητα χάρη σε μία νέα τεχνική βαφής στο Βρετανικό εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Εκεί, η ανοιχτή απόχρωση Pearly Aqua απλώνεται πρώτα στην οροφή των αντίστοιχα διαμορφωμένων οχημάτων. Σε επόμενα βήματα η San Marino Blue εφαρμόζεται στο εμπρός τμήμα της οροφής και η Jet Black πίσω, δημιουργώντας τη ρέουσα χρωματική διαβάθμιση της Multitone Roof. Η καινοτόμα διαδικασία βαφής ενσωματώνεται πλήρως στην αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Παρ’ όλα αυτά, μικρές αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο οφείλονται στις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες, έτσι ώστε το MINI με Multitone Roof έχει ήδη ένα μοναδικό, εξατομικευμένο χαρακτήρα από τη διαδικασία βαφής στο εργοστάσιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top