Ένας 11χρονος σταρ στην πίστα

Τι έγινε στον 2ο γύρο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting

Φαίδωνας Παπαφιλίππου Πανελληνίο Πρωτάθλημα Karting

H  Rotax Hellas εκτός από τους κορυφαίους Αυστριακούς κινητήρες αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και τα καρτ DR Racing. Στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2021, που διεξήχθη, σήμερα στην πίστα καρτ της Καλαμάτας, η Rotax Hellas συμμετείχε επίσημα δηλώνοντας έτσι σεβασμό στον Εθνικό θεσμό πέρα από το ''δικό'' της, Rotax MAX Challenge.

  • O Φαίδωνας Παπαφιλίππου, ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας ''διεθνής'' οδηγός στην κατηγορία Mini, διαπρέποντας στις πίστες της Ευρώπης στις κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις με την επίσημη ομάδα του εργοστασίου της DR Racing, ήταν εκεί, στη Καλαμάτα, μαζί με την ελληνική ομάδα της DR Racing με επικεφαλή τον Δημήτρη Γαλάτση. Αν και η συμμετοχή είχε τον χαρακτήρα δοκιμής και προπόνησης, ενόψει του δύσκολου διεθνούς προγράμματος που έρχεται για τον Έλληνα οδηγό τον Σεπτέμβριο, ο Φαίδωνας και η ομάδα της DR Racing δουλεψαν, δοκίμασαν και πειραματίστηκαν στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους.


Ο ''πρωταγωνιστής'' ήταν ένας, ο 11χρονος πιλότος Φαίδωνας Παπαφιλίππου! Ξεκίνησε από τα χρονομετρημένα παίρνοντας την pole position, ήταν πρώτος και στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό στους γύρους σχηματισμού ο κινητήρας του ''παρέδωσε πνεύμα'' κι εγκατέλειψε.Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, με την συμμετοχή όλων των κορυφαίων οδηγών που παίρνουν μέρος στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting στην κατηγορία Mini (8-12 χρονών).

Οι τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου:
1. Νικόλας Σουβατζόγλου Διαφορά -
2. Βασίλης Μαλάμης +0.182
3. Θάνος Ζάχος +0.270
Και στις αντίστοιχες θέσεις της ηλικιακής κλάσης mini b (8-10 ετών)
1. Θάνος Ζάχος
2. Αντώνης Βούρος
3. Νίκος Καραγιάννης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top