Με ποιον τρόπο το νέο Nissan  LEAF προειδοποιεί τους πεζούς 

 Γιατί όλα είναι θέμα ασφάλειας  

Nissan LEAF πεζοί προειδοποίηση ήχος

Το LEAF MY21 θα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα προειδοποίησης ακουστικών σημάτων οχήματος (AVAS) της Nissan, με την ονομασία «Canto». Πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, το AVAS έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους οδήγησης, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την παρουσία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.


Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan ενσωμάτωσε μια μορφή ήχου ειδοποίησης από το Nissan LEAF πρώτης γενιάς, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.Το «Canto» δημιουργήθηκε από σχεδιαστές ήχου και μηχανικούς στην Nissan Ιαπωνίας, ειδικά προσαρμοσμένο για την Ευρώπη στο Nissan Technical Center Europe, χρησιμοποιώντας ένα φάσμα ηχητικών παλετών. Ο ήχος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ποικιλία των τόνων, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει, επιβραδύνει ή κάνει αναστροφή.


Ενεργοποιούμενο αυτόματα όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως και 30km / h, το "Canto" συμπληρώνει προσεκτικά το περιβάλλον του και είναι καθαρά ακουστικό, χωρίς να είναι ανησυχητικό για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επιβάτες.Οι ήχοι «Canto» στο Nissan LEAF έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί εξειδικευμένα με γνώμονα τον Ευρωπαίο οδηγό.

Από την εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ακούνε και επεξεργάζονται τα ηχητικά κύματα, μέχρι τη διασφάλιση ότι η σύνθεση είναι ευδιάκριτη σε πόλεις και δρόμους, αυτή η ειδική έκδοση του «Canto» θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ηχητικό τοπίο των ευρωπαϊκών δρόμων.


Το LEAF MY21 προσφέρει το τέλειο μείγμα έξυπνης οδήγησης, συνδεσιμότητας και βιώσιμης κινητικότητας εξοπλισμένο με In-Car Wi-Fi, Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και με τα Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI) και Intelligent Rear View Mirror (IRVM) ως στάνταρ, για μια συναρπαστική και χωρίς στρες εμπειρία πίσω από το τιμόνι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top