Το νέο MINI Vision Urbanaut

Το εικονικό όραμα γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα.

 MINI Vision Urbanaut

Με την παρουσίαση του πρωτύπου MINI Vision Urbanaut το Νοέμβριο του 2020, η μάρκα MINI αποκάλυψε μία εντελώς νέα εκδοχή κινητικότητας μέσω μιας καινοτόμας φιλοσοφίας διαχείρισης χώρου. Τώρα, το BMW Group είναι έτοιμο να αποκαλύψει το φυσικό μοντέλο του πρωτοτύπου που θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τη χωρική φιλοσοφία και τη χρήση βιώσιμων υλικών.. Το αυτοκίνητο γίνεται ο χώρος σας, ένα καταφύγιο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να εργαστείτε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ενώ το πίσω κάθισμα (Cosy Corner) ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις και στην ανάκλιση, η φωτιζόμενη γέφυρα (Loop) είναι εμπνευσμένη από τον πράσινο θόλο τροπικού δάσους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης του φωτισμού.


Το εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματος μεταμορφώνονται ανάλογα με τη στιγμή ΜΙΝΙ και για να προσδώσουν στην εμπειρία το ιδανικό σκηνικό και περιβάλλον.Περιλαμβάνει μία υψηλή αναλογία ανακυκλωμένων υλικών και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν αποκλειστικά ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα. Κυρίαρχο υλικό στο εσωτερικό είναι υφάσματα από ανακυκλωμένα υλικά (μεταξύ των οποίων μαλλί, πολυεστέρας και Tencel) που συνδυάζουν άνεση, ποιότητα και απαλή υφή.

Το άρωμα, ο ήχος και ο κρυφός φωτισμός εμπλουτίζουν τη βασική διάθεση που ενεργοποιεί η επιλεγμένη στιγμή ΜΙΝΙ. Τη μεταμόρφωση του αυτοκινήτου μέσα από τις διαφορετικές στιγμές μπορεί επίσης κάποιος να βιώσει πραγματικά στο φυσικό μοντέλο του MINI Vision Urbanaut.

Στην κεντρική περιοχή, το στρογγυλό όργανο μεταμορφώνεται σε φωτιστικό, καταργώντας οθόνες ή διακόπτες που θυμίζουν περιβάλλον αυτοκινήτου και γίνεται κέντρο ελέγχου πολυμέσων. Ένα animation γραφικών ισοσταθμιστών που κινείται στο ρυθμό τη μουσικής προβάλλεται στις επιφάνειες των εμπρός/πίσω ζαντών και του Loop πάνω από τον πάγκο των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε κλαμπ. Μπορεί να αποκτήσει ακόμα και εμφάνιση φορητού ηχοσυστήματος τύπου boombox.


Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, με έξυπνη, διπλή λειτουργικότητα του ταμπλό (που μπορεί να μετατρέπεται σε καναπέ) και την πρώτη εμφάνιση μιας στρογγυλής κεντρικής οθόνης OLED – που μεταμορφώνεται σε στιλάτο φωτιστικό στη στιγμή Chill – πάνω από το τραπέζι. Προτεραιότητα αποτελεί επίσης η μεγιστοποίηση του χρόνου χρήσης εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα αντικατάστασης των υλικών. Καλύμματα που αντικαθίστανται είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Επιπλέον, το εσωτερικό έχει δημιουργηθεί χωρίς τη χρήση χρωμίου ή δέρματος, μία μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί και στην επόμενη γενιά του μοντέλου MINI. Άλλωστε, το MINI Vision Urbanaut δεν είναι ένα στατικό μοντέλο, αλλά οδηγήσιμο και διαχειρίσιμο. Κάθε τμήμα του είναι ειδικά σχεδιασμένο και με ακρίβεια κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας εργαλεία αιχμής και χειροποίητες λεπτομέρειες.

Το υψηλό επίπεδο καλαισθησίας στο εσωτερικό του MINI Vision Urbanaut υπογραμμίζεται από μία αισθητική που θυμίζει ένα σύγχρονο τρόπο ζωής. Ως εκ τούτου, η κατασκευή του οχήματος χρειάστηκε να υπερβεί τα παραδοσιακά πρότυπα καθώς ήταν αναγκαία η συμβολή των προγραμματιστών και η ενσωμάτωση έξυπνων, high tech λύσεων. Το μοντέλο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του την 1η Ιουλίου 2021 στο συνέδριο DLD Summer, στο Μόναχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top