Τελικά θα σωθεί η Lancia

Ποιος έχει αναλάβει την πορεία αναγέννησης της

Lancia αναγέννηση

Ο επικεφαλής σχεδίασης του ομίλου Stellantis, μπαίνει στην πρώτη γραμμή και θα ηγηθεί στις διαδικασίες για την αναγέννηση της Lancia.Ο κ. Jean-Pierre Ploué,  επικεφαλής σχεδίασης του ομίλου Stellantis, ο οποίος θα επιβλέπει ο ίδιος προσωπικά το τμήμα σχεδίασης της LANCIA στο Centro Stile στο Τορίνο, δήλωσε σχετικά: «Η αναγέννηση της LANCIA είναι μια πρόκληση που προκαλεί πραγματικό ενθουσιασμό. Η LANCIA είναι μια μάρκα ορόσημο, η οποία θα ανακτήσει την ιστορική της θέση στην Ευρώπη, βασιζόμενη στην τεράστια δυναμική της.»


Ο κ. Jean-Pierre Ploué θα ηγηθεί μιας εστιασμένης ομάδας, η οποία αποτελείται από νεαρούς, ταλαντούχους σχεδιαστές.Ο κ. Luca Napolitano, CEO της LANCIA, σχολίασε: «Θέλω να καλωσορίσω τον Jean-Pierre Ploué. Είναι τιμή μου που μπορούμε να βασιστούμε σε μια τόσο δυναμική ομάδα επαγγελματικών. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για την επιτυχία της LANCIA.»Αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της σχεδίασης αυτοκινήτων, ο κ. Jean-Pierre Ploué, με τη δημιουργία της Stellantis ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής σχεδίασης για τις μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat (για την Ευρώπη), Lancia, Opel, Peugeot και Vauxhall.

Η Lancia με ιστορία που πλησιάζει τα 115 χρόνια, αποτελεί μια μάρκα ορόσημο για την Ευρωπαϊκή, αλλά και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Γεννημένη στην πόλη του Τορίνο το 1906 από τον ιδιοφυή οδηγό αγώνων και μηχανικό, Vincenzo Lancia, δημιούργησε ένα πραγματικό μύθο γύρω από το όνομα της, χάρη στις μεγάλες επιτυχίες της στους αγώνες, αλλά και τα μοντέλα παραγωγής που ξεχώριζαν για το στιλ, την καινοτομία και την μηχανολογική τους αρτιότητα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top