Γιατί είναι ξεχωριστό το νέο Nissan Qashqai

Με ποιους κινητήρες έρχεται

Nissan Qashqai κινητήρες τιμές  Ελλάδα

Το νέο Nissan Qashqai φτάνει στην Ελλάδα.Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά του που το κάνουν ξεχωριστό. Βασικό πλεονέκτημα του είναι η νέα πλατφόρμα  CMF-C, με νέα αρχιτεκτονική, σχεδιασμένη και φτιαγμένη για καλύετρη οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια.Ένα άλλο πλεονέκτημα της είναι ότι έχει επιτρέψει την τοποθέτηση ελαστικών 20 ιντσών, χωρίς να επηρεάζεται η γωνία στροφής των μπροστινών τροχών, ή να θυσιάζεται η πρόσβαση από τις πίσω θύρες. 

Όσον αφορά τους κινητήρες Το υβριδικό κινητήριο σύνολο 1.3 βενζίνης 12V θα προσφέρεται με δύο ιπποδυνάμεις με 140 ίππους και 158 ίππους είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ή με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT αποκλειστικά στην έκδοση 158 ίππων. Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα έρχεται στις 5500 σ.α.λ.  με μέγιστη διαθέσιμη ροπή 270Nm στις 1750 σ.α.λ.για την έκδοση των 158 ίππων 

Το υβριδικό σύστημα 12V που διατίθεται είναι μια πιο προσιτή υβριδική τεχνολογία που παρέχει υποβοήθηση ροπής, εκτεταμένη απενεργοποίηση του κινητήρα στην στάση, γρήγορη επανεκκίνηση και ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι  [μόνο σε εκδόσεις Xtronic], με βελτιώσεις τόσο στην οικονομία καυσίμου, όσο και στις τιμές CO2 (-4g / km). Ο θετικός αντίκτυπος της διαχείρισης ενέργειας του υβριδικού συστήματος εντοπίζεται στις ανταγωνιστικές τιμές του CO2, καθώς και στο γεγονός ότι ο κινητήρας 1,3 λίτρων προσφέρει περισσότερη ισχύ και ροπή ασε σχέση με τον ανταγωνισμό.Σημ,ειώστε ότι το υβριδικό σύστημα προσθέτει μόλις 22 κιλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. 

Κατά την επιβράδυνση, η ενέργεια ανακτάται μέσω αναγέννησης και αποθηκεύεται στην μπαταρία ιόντων Λιθίου. Αυτή η ενέργεια παρέχεται στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της απενεργοποίησης του κινητήρα σε στάση, στην επιβράδυνση κάθε στιγμή που αφήνετε το γκάζι (μόνο σε εκδόσεις Xtronic) και στην υποβοήθηση ροπής  (Torque Assist). Όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει σε στάση, με ταχύτητες μικρότερες από 18 χιλιόμετρα και σε λειτουργία “brake on”, ο κινητήρας θα σβήσει και η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού εξοπλισμού του οχήματος. Αυτό επιτρέπει την αδρανοποίηση του κινητήρα και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. 

Στις χειροκίνητες εκδόσεις, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει βελτιωθεί για μια πιο άμεση και σπορ αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων. Το νέας γενιάς Xtronic CVT προσφέρει καλύτερη οικονομία καυσίμου αλλά και αίσθηση επιτάχυνσης, χάρη σε βελτιώσεις που  συμπεριλαμβάνουν ένα νέο σύστημα διπλής αντλίας λαδιού. Το CVT στο νέο Qashqai προσφέρει απρόσκοπτη οδήγηση στην πόλη και κατά τη διάρκεια μια ομαλής επιτάχυνσης, σε συνδυασμό με άμεση συνδεδεμένη συμπεριφορά d-step τύπου DCT,  όταν επιταχύνετε απότομα 

Το 2WD διατίθεται τόσο στην έκδοση με τους 140 ίππους όσο και στην έκδοση με τους 158 ίππους  ενώ το 4WD θα είναι διαθέσιμο μόνο στα μοντέλα των 158 ίππων με κιβώτιο ταχυτήτων CVT. Το νέο σύστημα ελέγχου 4WD, όπως και η λειτουργία επιλογής οδήγησης είναι πιο διαισθητικό και "έξυπνο" , με δυνατότητα προσαρμογής στις εξωτερικές συνθήκες με πέντε λειτουργίες οδήγησης: Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road. Σε περίπτωση ολίσθησης ενός τροχού, ο χρόνος που ενεργεί το σύστημα 4WD έχει μειωθεί κατά 5 φορές  έως 0,2 δευτερόλεπτα. 

Μετά την αρχικό του λανσάρισμα, το Qashqai θα διατίθεται και με το καινοτόμο κινητήριο σύνολο  e-POWER, που προσφέρει τα γνωστά πλεονεκτήματα ενός EV, όπως την γραμμική επιτάχυνση και  επιδόσεις, χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Η μπαταρία φορτίζεται χάρη στον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,5 λίτρων,  που λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο, όταν χρειάζεται. Προκειμένου να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εγκατάσταση, η πλατφόρμα CMF-C σχεδιάστηκε εξαρχής για να στεγάσει την μπαταρία στο κέντρο του δαπέδου, αλλά χωρίς να θυσιάζεται ο χώρος της καμπίνας ή των αποσκευών. 

Όσον αφορά τη δυναμική της οδήγησης, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στις δυναμικές επιδόσεις είναι η συνολική αύξηση της ακαμψίας στο νέο αμάξωμα  του Qashqai,  με βελτίωση 48% σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Με την πιο άκαμπτη βάση, επιτεύχθηκε αύξηση της ακρίβειας της απόκρισης και μείωση των κραδασμών που προέρχονται από την ανάρτηση, καθώς  οι μηχανικοί της Nissan συντόνισαν πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ακρίβεια τα ελατήρια της ανάρτησης και τις αποσβέσεις τους, κάνοντάς τα να ακολουθούν βέλτιστα το ανάγλυφο του οδοστρώματος.  

Παρά τη συνολική αύξηση της ακαμψίας, το αμάξωμα είναι πάνω από 60 κιλά ελαφρύτερο, γεγονός που συμβάλλει στη συνολική απόδοση του νέου Qashqai,μειώνοντας και τον βαθμό αδράνειας κατά την οδήγηση, προσφέροντας βελτιωμένη ευελιξία. Υπάρχουν δύο διαμορφώσεις πίσω ανάρτησης, με τον ημιάκαμπτο άξονα να εξοπλίζει τις δικίνητες εκδόσεις του Qashqai, με ελαστικά 19 ιντσών ή χαμηλότερης διάστασης. Ο ημιάκαμπτος άξονας έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με το απερχόμενο Qashqai, με ένα νέο μονωτικό υλικό στο αμάξωμα που αυξάνει την ακαμψία του  και μειώνει τη μετάδοση δονήσεων στο χώρο των επιβατών. Επιπλέον, έχει προστεθεί ένα αναβαθμισμένο bump stop, το οποίο συμβάλλει  στην λειτουργία της πίσω ανάρτησης για μεγαλύτερη ελαστικότητα  και προστασία από κραδασμούς. 

Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των αποσβεστήρων, ο προσανατολισμός τους έχει αλλάξει σε πιο κατακόρυφη θέση η οποία μειώνει την τριβή και, ως εκ τούτου, βελτιστοποιεί την απόδοσή τους, διασφαλίζοντας καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών, ομαλότερη οδήγηση, καθώς και βελτιστοποιημένο έλεγχο κύλισης. Οι οδηγοί του απερχόμενου Qashqai θα παρατηρήσουν αμέσως τις θετικές αλλαγές στο τιμόνι, όπου η αίσθηση στην ευθεία είναι πιο θετική και καθορισμένη. Αυτό προκύπτει ως συνέπεια της μετακίνησης του συστήματος υποβοήθησης ισχύος, ακριβώς δίπλα στο τιμόνι. Με αυτή την αλλαγή, μειώθηκε η αίσθηση τριβής δυο τιμόνι, προσφέροντας όμως μια πιο προοδευτική αύξηση της δύναμης κατά την περιστροφή.  

Το νέο Qashqai ξεκινά από τις 24.490€ και θα βρίσκεται σύντομα στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/new-qashqai-2021.html, όπως και στο δίκτυο των επίσημων εμπόρων της Nissan, σε όλη την Ελλάδα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top