H στρατηγική του Χάμιλτον με τα ελαστικά Pirelli στη νίκη στην Ισπανία

Ο συναρπαστικός αγώνας στην Formula 1 Aramco Grand Prix

Χάμιλτον Pirelli Formula 1 Aramco  Grand Prix Ισπανία

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton πήρε μια στρατηγική νίκη στην Ισπανία, πραγματοποιώντας δυο αλλαγές με τακτική μαλακής/μέσης/μέσης γόμας. Έτσι κατάφερε να περάσει τον οδηγό της Red Bull, Max Verstappen, που προσπάθησε να τον κρατήσει πίσω του, με μια αλλαγή, από P Zero κόκκινη μαλακή σε P Zero κίτρινη μέση γόμα.

 Από τη στιγμή που τον πέρασε ο Hamilton, ο Verstappen πραγματοποίησε μια δεύτερη αλλαγή, έβαλε ξανά τη μαλακή γόμα και πήρε τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου. Η στρατηγική μαλακής/μέσης/μαλακής γόμας υιοθετήθηκε απ’ όλους όσοι τερμάτισαν από την 2η ως την 8η θέση.· Ο Esteban Ocon, της Alpine που τερμάτισε 9ος είναι ένας από τους δυο οδηγούς που σταμάτησαν μόνο μια φορά: από μαλακή πέρασε στη μέση γόμα. Ο άλλος οδηγός ήταν ο Kimi Raikkonen της Alfa Romeo, που έκανε το αντίθετο, πηγαίνοντας από τη μέση στη μαλακή γόμα.

Οι οδηγοί που ακολούθησαν ίδια στρατηγική με το Hamilton ήταν ο George Russell (Williams) και οι δυο οδηγοί της Haas. Ο Nicholas Latifi με την άλλη Williams ήταν ο μόνος οδηγός που σταμάτησε τρεις φορές. Η θερμοκρασία ήταν 10 βαθμούς πιο χαμηλή απ’ ότι στις κατατακτήριες δοκιμές. Στο οδόστρωμα ήταν περίπου στους 32 βαθμούς Κελσίου και στον αέρα περίπου στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Πως συμπεριφέρθηκε το κάθε ελαστικό 

ΣΚΛΗΡΗ C1: Δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούσαν την χρήση των πιο μαλακών διαθέσιμων γομών.

MEΣΗ C2: Ο οδηγός της Alfa Romeo, Kimi Raikkonen ήταν ο μόνος που εκκίνησε στον αγώνα με τη μέση γόμα. Την χρησιμοποίησε για 37 γύρους προτού βάλει τη μαλακή. Ήταν ο μόνος που ακολούθησε αυτή τη στρατηγική. Ο Verstappen χρησιμοποίησε επίσης αυτή τη γόμα για 36 γύρους στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Οι οδηγοί της Alpine συμπλήρωσαν τους περισσότερους γύρους με αυτή τη γόμα (Fernando Alonso 40 γύρους, Esteban Ocon 42 γύρους).

ΜΑΛΑΚΗ C3: Χρησιμοποιήθηκε απ’ όλους τους οδηγούς στην αρχή του αγώνα εκτός του Raikkonen. Ο Hamilton και ο Charles Leclerc με τη Ferrari συμπλήρωσαν μ’ αυτή τους περισσότερους γύρους στην αρχή, πριν το πρώτο pit stop: 28 γύρους συνολικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top