Η BMW και η Ford σε κοινή επένδυση για την παραγωγή μπαταριών 

Δείτε ποιο είναι το πλάνο τους 

BMW Ford μπαταρίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Solid Power, κορυφαία κατασκευάστρια μπαταριών στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις εταιρείες BMW Group, Ford Motor Company και Volta Energy Technologies να ηγούνται του 2ου γύρου χρηματοδότησης. Η Ford και το BMW Group έχουν επίσης επεκτείνει τις υφιστάμενες συμφωνίες κοινής ανάπτυξης με την Solid Power προκειμένου να εξασφαλίσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης για τα ηλεκτρικά οχήματα του μέλλοντος.

Η επένδυση θα βοηθήσει την Solid Power στη μαζική κατασκευή μπαταριών αυτοκινήτων, στην αύξηση της παραγωγικότητας σχετικών υλικών και στην επέκταση δυνατοτήτων εσωτερικής παραγωγής για μελλοντική ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα. Το BMW Group και η Ford στοχεύουν να αξιοποιήσουν την χαμηλού κόστους και υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρία στερεάς κατάστασης της Solid Power στα προσεχή ηλεκτρικά οχήματα.


Τόσο η Ford όσο και το BMW Group θα λάβουν τις μαζικής παραγωγής κυψέλες 100 Ah για δοκιμές συμβατότητας και ενσωμάτωσης σε οχήματα το 2022. Η τεχνολογία της πλατφόρμας στερεάς κατάστασης της Solid Power επιτρέπει την παραγωγή μοναδικών σχεδίων κυψελών που αναμένεται να ικανοποιούν τις απαιτήσεις απόδοσης για κάθε εταίρο-κατασκευαστή. Τα σχέδια κυψελών στερεάς κατάστασης της Solid Power πετυχαίνουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, είναι ασφαλέστερα και αναμένεται να κοστίζουν λιγότερο από τις καλύτερες κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις της αγοράς, το BMW Group σχεδιάζει ότι μέχρι το 2030 τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών του θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Συνολικά, η εταιρεία θα φέρει περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο την επόμενη δεκαετία. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το BMW Group βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη το 2025 και το 2030.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top