Δείτε πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Volvo

Σε ποιες χώρες τα πήγε εξαιρετικά καλά

Volvo πωλήσεις 2021

Τον φετινό Απρίλιο, η Volvo Cars διέθεσε συνολικά 62.724 αυτοκίνητα, από 31.760 αυτοκίνητα την ίδια περίοδο πέρσι. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση που παρουσίασαν οι αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη από την πτώση των πωλήσεων που σημειώθηκε τον περσινό Απρίλιο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19. Στην Κίνα, όπου η ανάκαμψη στις πωλήσεις είχε πραγματοποιηθεί περίπου την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε μία σταθερή αύξηση της τάξης του 11,6%. 

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου, οι πωλήσεις έφθασαν τα 248.422 αυτοκίνητα, εμφανίζοντας αύξηση 51,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των μοντέλων Recharge, με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, παρέμειναν ισχυρές και τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύοντας το 42% των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων της εταιρείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της σειράς Recharge αντιστοιχούν στο 24,3% του συνολικού όγκου. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις Απριλίου αυξήθηκαν κατά 185,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενισχυμένες κυρίως από την ισχυρή ζήτηση για τα XC90 και XC60. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 11.036 αυτοκίνητα, έναντι 3.866 αυτοκινήτων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία πολλές πολιτείες εφάρμοζαν περιοριστικές πολιτικές εξαιτίας της πανδημίας. 

Τον Απρίλιο, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ανήλθαν σε 25.816 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 178% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε αγορές που άρχισαν να ανακάμπτουν μετά τα lockdown του προηγούμενου χρόνου, καθώς και στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Στη μεγαλύτερη αγορά της Volvo Cars, την Κίνα, σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων και τον Απρίλιο, με το συνολικό όγκο να φτάνει 16.435 αυτοκίνητα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την επίδοση έπαιξε η υψηλή ζήτηση για τα XC60 και S90 που συναρμολογούνται στη χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top