Το Honda e αναδείχτηκε World Urban Car of the Year

Δείτε για πους λόγους διακρίθηκε 

Honda e World Urban Car Οf Τhe Year

Το Honda e πρόσθεσε τον τίτλο World Urban Car of the Year στη φαρέτρα του, ενώ παράλληλα βρέθηκε στην τελική τριάδα για τον τίτλο του γενικού νικητή των World Car of the Year awards.Το  πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα (EV) της μάρκας για την Ευρώπη, αναδείχτηκε 2021 World Urban Car of the Year κατά την κρίση μιας διεθνούς επιτροπής που απαρτίζεται από 93 δημοσιογράφους από 28 χώρες.

Ο θεσμός World Car Awards τιμά την αριστεία στις κατηγορίες Urban (Αστικό Όχημα), Luxury (Πολυτέλεια), Performance (Επιδόσεις) και Design (Σχεδίαση). Συντελεστές της επιτυχίας του Honda e ήταν η άμεση απόκριση και η απολαυστική οδηγική εμπειρία, η εξαιρετική τεχνολογία και συνδεσιμότητα, αλλά και η ξεχωριστή, σύγχρονη σχεδίαση. 

Για να είναι υποψήφιο ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία World Urban Car θα πρέπει να πωλείται σε τουλάχιστον δύο από τις κύριες αγορές του πλανήτη σε δύο διαφορετικές ηπείρους από την 1η Μαΐου του 2020 μέχρι την 1η Μαΐου του 2021. Επιπλέον το όχημα πρέπει να παράγεται σε όγκους τουλάχιστον 5.000 μονάδων το χρόνο, να έχει μέγιστο συνολικό μήκος 4,20 m και να είναι εγκεκριμένο για χρήση σε δημόσιους δρόμους. 

Το Honda Jazz e:HEV ήταν επίσης μεταξύ των τριών φιναλίστ για τον τίτλο World Urban Car, με εμφανή την κυριαρχία της Ιαπωνικής μάρκας στην κατηγορία. Και τα δύο συμπαγή αυτοκίνητα πόλης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δέσμευση της Honda να εξηλεκτρίσει το 100% των mainstream ευρωπαϊκών μοντέλων της μέχρι το 2022. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top