Ανανέωση για το θρυλικό MINI

Δείτε τις καινοτομίες    

MINI 2021 ανανέωση

Με ένα σχολαστικό πρόγραμμα ανανέωσης για το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio, ο Βρετανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων ενισχύει το κύρος των τριών μοντέλων στους τομείς διασκεδαστικής οδήγησης, εκφραστικής σχεδίασης και εξατομικευμένου στυλ.Τα στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας έδωσαν μια εντυπωσιακή παρουσίαση του θρυλικού MINI.

Στιλιστικές πινελιές διαμορφώνουν μία ‘καθαρή’ αισθητική που αναδεικνύει τη διάσημη σχεδιαστική φιλοσοφία του. Επιπλέον, η καινοτόμα Multitone Roof Πολύχρωμη Οροφή γίνεται το απόλυτο στοιχείο εξατομίκευσης. Η MINI μιλάει γι’ αυτή την τεχνική βαφής: «Οι τρεις αποχρώσεις εφαρμόζονται η μια ύστερα από την άλλη χρησιμοποιώντας μια διαδικασία βαφής σε υγρή βάση».

Η διαδικασία ενσωματώνεται στη μηχανοποιημένη διαδικασία παραγωγής στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Αλλά «μικρές διαφορές στο χρωματικό μοτίβο εμφανίζονται ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, οπότε κάθε MINI με οροφή “Multitone” που βγαίνει από το εργιστάσιο είναι ήδη μοναδικό».

Στο εσωτερικό, το εκτενώς επανασχεδιασμένο cockpit υπογραμμίζει τον πολυτελή χαρακτήρα του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio. Ελκυστικές προσθήκες στη γκάμα στάνταρ και προαιρετικού εξοπλισμού, νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί, ζάντες αλουμινίου, επενδύσεις εσωτερικού και καινοτόμες τεχνολογίες πλαισίου, συστημάτων υποστήριξης οδήγησης, λειτουργικότητας και συνδεσιμότητας, ολοκληρώνουν την τελευταία ανανέωση των μικρών μοντέλων της βρετανικής φίρμας.


Η ολοκληρωμένη σχεδίαση, η τεχνολογία και η πολυτέλεια θα δώσουν νέα πνοή και στο ηλεκτρικό MINI Cooper SE για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων. Η τελευταία έκδοση των υπεραθλητών, MINI John Cooper Works  και MINI John Cooper Works Cabrio  επίσης ωφελείται από την περαιτέρω εξέλιξη της ξεχωριστής σχεδίασης και προϊοντικής ουσίας της.

 

Τρίθυρο MINI , 5θυρο MINI , MINI Cabrio : Οι καινοτομίες περιληπτικά.
      ‘Purist’ εμφάνιση χάρη στη νέα εμπρός σχεδίαση.
•       Προβολείς LED τώρα στο βασικό εξοπλισμό.
•       Χαρακτηριστικά φινιστρίνια νέας σχεδίασης.
•       Επανασχεδιασμένη πίσω ποδιά, πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, τώρα στο βασικό εξοπλισμό.
•       Παγκόσμια καινοτομία: Multitone Roof.
•       Νέες εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου.
•       Νέας σχεδίασης επιφάνειες εσωτερικού και αεραγωγοί.
•       Επανασχεδιασμένα τιμόνια, προαιρετικά θερμαινόμενα για πρώτη φορά.
•       Πολυλειτουργική οθόνη οργάνων με έγχρωμη οθόνη 5-ιντσών.
•       Οθόνη κεντρικού οργάνου με νέο γυαλιστερό πλαίσιο Piano Black, οθόνη 8,8” με μοντέρνα φιλοσοφία γραφικών, στάνταρ.
•       Σπορ καθίσματα σε νέα απόχρωση Light Chequered.
•       Νέα επιλογή Ambient Light με εκτεταμένες λειτουργίες.
•       Adaptive chassis τώρα διαθέτει ανάρτηση επιλεκτικής απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών (frequency-selective damping).
•       Ηλεκτρικό χειρόφρενο για πρώτη φορά.
•       Active Cruise Control τώρα με λειτουργία Stop & Go.
•       Μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στο νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα και το φωτισμό κακών καιρικών συνθηκών.
•       Εξωτερικό Piano Black με περισσότερες εφαρμογές.
•       Νέα πακέτο εξοπλισμού για στοχευμένη εξατομίκευση.


Η γκάμα φινιρισμάτων εξωτερικού περιλαμβάνει τρία νέα χρώματα. Εκτός από τα φινιρίσματα Rooftop Grey metallic και Island Blue metallic, η έκδοση Zesty Yellow, αρχικά διαθέσιμη μόνο με το MINI Cabrio, θα είναι διαθέσιμη και για τα υπόλοιπα μοντέλα. 
Ισχυροί κα αποδοτικοί βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους συνθέτουν το portfolio των μηχανικών συνόλων που προορίζονται για το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio. Η τεχνολογία MINI TwinPower Turbo που διαθέτουν, αποτελείται από έναν υπερσυμπιεστή ενσωματωμένο στην πολλαπλή εξαγωγής, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Οι τρικύλινδροι κινητήρες, ο καθένας με χωρητικότητα 1.500 κ.εκ., διατίθενται σε τρεις εκδόσεις με ισχύ από 75 hp έως 102 hp και 136 hp. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 178 hp ή 231 hp στα δύο μοντέλα John Cooper Works. Χάρη στη συνεχή βελτιστοποίηση της τεχνολογίας ελέγχου εκπομπών ρύπων, που περιλαμβάνει ένα φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα, όλες οι εκδόσεις συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d.


Με τον ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp, το MINI Cooper SE προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μιας σχέσης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, που είναι τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος έχει ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 32,6 kWh και προσφέρει αυτονομία από 203 έως 234 km, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.


Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στάνταρ. Με εξαίρεση τη βασική έκδοση κινητήρα για το 3θυρο και το 5θυρο MINI, μπορούν επίσης να μεταφέρουν την ισχύ τους στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic με διπλό συμπλέκτη (Μοντέλα John Cooper Works: 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic).
Μία νέα έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension), που διατίθεται για πρώτη φορά με μοντέλα MINI, επαναπροσδιορίζει τώρα τη χαρακτηριστική go-kart αίσθηση της μάρκας. Αυτή πετυχαίνει μία βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης μέσω της συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών. Μια πρόσθετη βαλβίδα στην πλευρά τριβής αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις απότομες και ακραίες τιμές πίεσης εντός του αμορτισέρ. Η απόσβεση ρυθμίζεται σε διάστημα μόλις 50 έως 100 χιλιοστών του δευτερολέπτου.
 Το παγκόσμιο λανσάρισμα της τελευταίας έκδοσης του 3θυρου ΜΙΝΙ, του 5θυρου ΜΙΝΙ και του MINI Cabrio θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2021. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top