Η BMW έκανε ρεκόρ πωλήσεων παρά την πανδημία 

Δείτε πόσα αυτοκίνητα πούλησε 

BMW πωλήσεις πρώτο τρίμηνο 2021

Τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, το BMW Group παρέδωσε στους πελάτες του συνολικά 636.606 οχήματα BMW, MINI και Rolls-Royce (+33,5%) και πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών για το πρώτο τρίμηνο. Το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου, η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της σε σχέση με πέρσι σε όλες τις σημαντικές περιοχές του κόσμου. Όλες οι μάρκες του BMW Group σημείωσαν άνοδο σε όλες τις αγορές τη συγκεκριμένη περίοδο.Η υψηλή ζήτηση δείχνει μία ισχυρή προϊόντική γκάμα και επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη προϊοντική στρατηγική της BMW .

Με 70.207 μονάδες το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, το BMW Group υπερδιπλασίασε τις παγκόσμιες πωλήσεις τόσο των PHEV (Plug-in Hybrid) όσο και των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων – καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τη σημασία της ηλεκτροκίνησης για την εταιρεία.Από τώρα μέχρι το 2025, το BMW Group σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων κατά μέσο όρο πάνω 50% το χρόνο – τουλάχιστον δεκαπλάσιος αριθμός έναντι των οχημάτων που πωλήθηκαν το 2020.

Το BMW Group εκτιμά ότι μέχρι το 2030, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, θα έχουν αναλογία τουλάχιστον 30% στις παγκόσμιες πωλήσεις. Η MINI πιθανότατα θα πετύχει αυτό το ορόσημο το 2027. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, η MINI θα είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group της οποίας η προϊοντική γκάμα θα είναι, αποκλειστικά, αμιγώς ηλεκτρική. Ως μία αμιγώς ηλεκτρική παγκόσμια μάρκα, η MINI θα εξακολουθήσει να έχει αποτύπωμα σε όλες τις σημαντικές παγκόσμιες αγορές.Την επόμενη δεκαετία, το BMW Group προγραμματίζει να έχει συνολικά περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top