Αποκάλυψη για τη νέα C41 της Alfa Romeo 

Το νέο μονοθέσιο φέρει αρκετά κοινά στοιχεία σε σχέση με τον προκάτοχο του

Alfa Romeo C41

Με σκηνικό το εντυπωσιακό Grand Theatre στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, η Alfa Romeo Racing ORLEN παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, με την εκδήλωση να παρακολουθούν οι δημοσιογράφοι και οι φίλοι της μάρκας διαδικτυακά λόγω των μέτρων για την πανδημία του Covid. Οι οδηγοί της ομάδας, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, καθώς και ο αναπληρωματικός οδηγός, Robert Kubica, μπήκαν στη σκηνή μαζί με την C41, η οποία φέρει νέους εντυπωσιακούς χρωματισμούς.

Το μονοθέσιο που σχεδιάστηκε κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού Διευθυντή, κ. Jan Monchaux, αποτελεί εξέλιξη της C39 με την οποία αγωνίστηκε η ομάδα το 2020, ενώ οι νέοι χρωματισμοί δημιουργήθηκαν από το Centro Stile της Alfa Romeo. Λόγω των περιορισμών από τους κανονισμούς, το νέο μονοθέσιο φέρει αρκετά κοινά στοιχεία σε σχέση με τον προκάτοχο του, ξεχωρίζοντας εκτός από τους χρωματισμούς και από το νέο ρύγχος, στο οποίο η ομάδα επέλεξε να εστιάσει τα “development tokens” που έχει στη διάθεση της. Κάτω από το κάλυμμα, ένα νέος κινητήρας της Ferrari ανυπομονεί να βρυχηθεί, κάτι που θα συμβεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όταν η ομάδα θα ξεκινήσει την πορεία για τη φετινή χρονιά με το shakedown της C41 στη Βαρκελώνη την προσεχή Παρασκευή. Τα λογότυπα της Alfa Romeo συνοδεύονται από το Quadrifoglio, το τετράφυλλο τριφύλλι που παραδοσιακά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αγωνιστικές προσπάθειες της μάρκας

Η Alfa Romeo και η Sauber Motorsport συνεχίζουν μαζί και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021, επεκτείνοντας μια πορεία που ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo  συμμετείχε στην ομάδα ως ονομαστικός χορηγός. Στα μέχρι τώρα τρία χρόνια συνεργασίας, η Ομάδα πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα, ενώ πιστή στο διαχρονικά αγωνιστικό της πνεύμα, η Alfa Romeo θα παλέψει για ακόμα μια φορά στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Η συνεργασία της Alfa Romeo με το Sauber Group επεκτείνεται και πέρα από τους αγώνες. Οι συνέργειες σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο, επιτρέπουν η γνώση της Sauber Enginnering να περνά και στα αυτοκίνητα παραγωγής της Alfa Romeo. Συγκεκριμένα οι Giulia GTA και GTAm έχουν εκμεταλλευτεί αυτή τη σχέση, με στοιχεία όπως η αεροδυναμική απόδοση, αλλά και την παραγωγή των περισσοτέρων τμημάτων από ανθρακονήματα –κυρίως αυτών που επηρεάζουν την αεροδυναμική- να κατασκευάζονται από την Sauber AG Engineering.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top