SKODA: Κάθε 88 δευτερόλεπτα φτιάχνει μια μπαταρία για τα plug-in υβριδικά

Κατασκεύασε τη “Νο. 100.000” μπαταρία έλξης υψηλής τάσης

Skoda μπαταρίες plug- in υβριδικά

Η SKODA βρίσκεται σε τροχιά ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, που τα τελευταία χρόνια  επεκτείνεται και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο, η SKODA AUTO κατασκεύασε τη “Νο. 100.000” μπαταρία έλξης υψηλής τάσης, ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Οι μπαταρίες αυτές κατασκευάζονται σε μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της SKODA, στη Mladá Boleslav, περίπου 70 χιλιόμετρα έξω από την Πράγα.

Για το νέο εργοστάσιο, έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., η SKODA AUTO επένδυσε 25,3 εκατομμύρια ευρώ και κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης όχι μόνο για τα δικά της plug-in υβριδικά μοντέλα, συγκεκριμένα τα  SUPERB iV και OCTAVIA iV, αλλά τις διαθέτει και στις άλλες μάρκες του Volkswagen Group.


Κάθε 88 δευτερόλεπτα, μια μπαταρία για μοντέλα που βασίζονται στην MQB πλατφόρμα με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης, βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.Κάθε βάρδια απασχολεί 58 εργαζόμενους οι οποίοι υποβοηθούνται από συνολικά 13 ρομπότ. Οι μπαταρίες που περνούν με επιτυχία τον έλεγχο διαρροής, αξιολογούνται ως προς τις ηλεκτρικές λειτουργίες σε συνολικά 13 πάγκους δοκιμών. Αξιολογείται, για παράδειγμα, η αλληλεπίδραση εξαρτημάτων υψηλής τάσης και χαμηλής τάσης καθώς και η ηλεκτρική μόνωση. Τέλος, κάθε σύστημα μπαταρίας φορτίζεται σε ένα ποσοστό της μέγιστης χωρητικότητάς του.


H SKODA μετασχηματίζεται σταδιακά σε μία μάρκα με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση. Ειδικά προγράμματα κατάρτισης προετοιμάζουν το προσωπικό για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Περισσότερα από 16.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει τη σχετική εκπαίδευση, σε ένα πρόγραμμα στο οποίο η SKODA AUTO, μόνο την επόμενη διετία, θα επενδύσει 45 εκατομμύρια ευρώ. Αν αυτό το ποσό ακούγεται μεγάλο, είναι μάλλον μικρό σε σχέση με την απόφαση της SKODA να επενδύσει συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα καθώς και στην παραγωγή μπαταριών, έως το 2025.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top