Πόσα ηλεκτροκίνητα μοντέλα ετοιμάζει η Nissan τα επόμενα χρόνια  

Ο τελικός της στόχος 

Nissan ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Nissan έχει θέσει ως  στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα (carbon neutral) στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε νέο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι “εξηλεκτρισμένο”.Η Nissan θα επιδιώξει περαιτέρω καινοτομίες στις λύσεις ηλεκτροκίνησης και την τεχνολογία κατασκευής οχημάτων, προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στον στόχο μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα της εταιρείας,  στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς:

Καινοτομίες στις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των στερεών καταστάσεων και των  σχετικών τεχνολογιών,  για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών (ως προς το κόστος) και πιο αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων  e-POWER της Nissan, για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης.

Ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος μπαταριών για την υποστήριξη αποκεντρωμένης, επιτόπιας παραγωγής ενέργειας, για κτίρια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Nissan προσβλέπει σε μεγαλύτερη  συνεργασία με στρατηγικούς παίκτες στον ενεργειακό τομέα,  για να υποστηρίξει την απανθρακοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Καινοτομίες στην κατασκευαστική διαδικασία,  για την υποστήριξη υψηλότερης παραγωγικότητας στη συναρμολόγηση οχημάτων, ξεκινώντας με την πρωτοβουλία του Nissan Intelligent Factory.Η Nissan έχει λανσάρει, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία,  το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής  στον κόσμο, το Nissan LEAF, έχοντας ξεπεράσει τις 500.000 πωλήσεις, μέχρι σήμερα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top