Το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα ανοίγει θέσεις εργασίας

Ποιο μοντέλο θα κατασκευάζεται 

Next.e.GO SE εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων Ελλάδα Μητσοτάκης

Next.e.GO SE ονομάζεται η νεοσύστατη αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών μοντέλων που θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ελλάδα.Η ίδρυση της έγινε το2015 από τον καθηγητή μηχανολογίας Dr. Günther Schuh στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν.  Ήδη έπεσαν οι πρώτες υπογραφές στην "Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας"'από  της εταιρεία , την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών) .


Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη εγκατάσταση η οποία θα παράγει 30.000-45.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο με  το ύψος της επένδυσης στη πρώτη φάση να υπολογίζεται στα  100.000.000 ευρώ. Το πρώτο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθούν 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας  και άλλες 5.500 θέσεις σε ένα υποστηρικτικό οικοσύστημα.

Το προσωπικο που θα προσληφθεί θα είναι εξειδικευμένο και θα έχει αποκτήσει πλήρη κατάρτισh στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Γερμανία.


Σημαντική παράμετρος είναι η ανάπτυξη ισχυρού τοπικού δικτύου με προμηθετές για τις παραγωγικές ανάγκες της εργοστασιακής μονάδας όπως είναι τα μεταλλικά εξαρτήματα , τα εξαρτήματα αλουμινίου τα υφάσματα για τις ταπετσαρίες των αυτοκινήτων , τα τκρύσταλλα κ.λ.π.
Το μοντέλο που θα κατασκευάζεται θα είναι το e.Go Life, που διατίθεται σε τρεις εκδόσεις.

Η πρώτη έκδοση είναι το e.Go Life 20 με  μπαταρία 14,9 kWh και ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων. Η αυτονομία του είναι  121 χιλιόμετρα και  η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 116 χλμ/ώρα. Η τιμή του στη Γερμανία είναι 15.900 ευρώ.


Η επόμενη έκδοση είναι η  e.Go Life 40 με μπαταρία 17,9 kWh και ηλεκτροκινητήρα 54 ίππων.Η αυτονομία του είναι  142 χλμ. με την  τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα . Η τιμή είναι στα  17.400 ευρώ.

Η πιο ισχυρή έκδοση είναι η  e.Go Life 60 με μπαταρία 23,9 kWh, ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων και αυτονομία 184 χιλιομέτρων. Η τελική ατχύτητα είναι στα 152 χλμ./ώρα. Η τιμή του ορίζεται στα 19.900 ευρώ.


Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε μέσω διαδικτύου, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη , του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Ανάπτυξης, Χρήστου Δήμα, του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και προέδρου της Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή, και του Νομικού Συμβούλου της Next.e.GO SE, Σταύρου Κωσταντινίδη.

Η πλήρης συμφωνία θα είναι έτοιμη μέσα στους 6 μήνες με το έργο να ολοκληρώνεται μέσα σε 2 χρόνια  μέχρι την πλήρη λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων e.Go στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top