Αυτό είναι το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid με 457 άλογα

Αγωνιστικές επιδόσεις

Ford Explorer Plug-In Hybrid

Το Explorer Plug-In Hybrid «παντρεύει» τον προηγμένο 3λιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία γεννήτρια και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh που φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια από εξωτερική πηγή αλλά και εν κινήσει, μέσω συστήματος αναγεννητικής πέδησης, αποδίδοντας συνδυαστικά ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Τα επιτεύγματα αυτά καθιστούν το νέο Explorer Plug-In Hybrid ως το ισχυρότερο υβριδικό όχημα της Ford. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα το νέο Explorer χρειάζεται χρόνο μόλις 6,0 δευτερολέπτων επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το επιβλητικό SUV της Ford μπορεί να ταξιδεύει αμιγώς με την αρωγή ρεύματος, την ώρα που οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν κάθε φορά την αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας, με τη βοήθεια των προγραμμάτων EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Με στόχο τη βέλτιστη απόδοση, όταν η μπαταρία φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο φόρτισης, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στο EV Auto, συμπληρώνοντας έτσι την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από το ηλεκτρικό μοτέρ με χρήση της ανακτημένης ενέργειας.

Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε εξωτερική ηλεκτρική παροχή των 230-volt απαιτούνται λιγότερο από 5 ώρες και 50 λεπτά, ενώ σε προαιρετικό, επιτοίχιο φορτιστή (Ford Connected Wallbox) ή σε συμβατό δημόσιο σταθμό φόρτισης του δικτύου FordPass, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 ώρες και 20 λεπτά. Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 48 km NEDC (42 km WLTP) με κατανάλωση καυσίμου από 2,9 l/100 km NEDC (από 3,1 l/100 km WLTP) και εκπομπές CO2 από 66 g/km NEDC (71 g/km WLTP).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top