Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 αποτέλεσε θέμα διαδικτυακής συζήτησης 2500 νέων 

Τους έδωσε το...ρεύμα του

Fiat 500 Visionary Days

Περισσότεροι από 2.500 νέοι κάτω των 35 ετών, για 10 ώρες συναντήθηκαν μέσω του διαδικτύου για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες γύρω από το μέλλον του πλανήτη και της ζωής των ανθρώπων. Ο θεσμός των Visionary Days πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά, ενώ λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει η πανδημία του COVID-19 για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις συζητήσεις από απόσταση. 

 Η αυτοκίνηση δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη συζήτηση και ειδικότερα η νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Θέματα όπως το car sharing, η αυτόνομη οδήγηση, η συνδεσιμότητα, αλλά και η διαχείριση της διαθέσιμης ενέργειας αποτέλεσαν βασικούς πυλώνες προβληματισμού με το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 σε συνεργασία με τους νέους να έρχεται να επανασχεδιάσει τα όρια της συμβατικής αυτοκίνησης. 


Το νέο 500 «συμμετείχε» στη συζήτηση, όχι απλά φέρνοντας μια σειρά νέων ιδεών για την αστική μετακίνηση, αλλά προσφέροντας στην κυριολεξία την ενέργεια του με δύο νέα ηλεκτρικά Fiat 500 που βρίσκονταν στη σκηνή των Visionary Days να τροφοδοτούν με τις μπαταρίες τους την απαιτούμενη για την παρουσίαση ενέργεια. Εφαρμόζοντας την αρχή του Vehicle-to-Grid (V2G) που ήδη εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα στις εγκαταστάσεις της Fiat στο Mirafiori, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles απέδειξε στην πράξη τον τρόπο που ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να βοηθήσει στη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης και να βελτιστοποιήσει τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η FCA εδώ και αρκετά χρόνια αναλύει τα δεδομένα και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες που παρουσιάζει σε υβριδικά μοντέλα όπως τα Fiat 500 και Panda, plug-in hybrid μοντέλα, όπως τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe και βέβαια το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500. Η κληρονομιά των Visionary Days αποτελεί παρακαταθήκη για μια ενεργή αντιμετώπιση των προβλημάτων, φιλοσοφία που ασπάζεται απόλυτα το τμήμα e-Mobility by FCA, στόχος του οποίου είναι να δημιουργήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top