Πότε έρχεται το νέο ηλεκτρικό Ford E-Transit

Δείτε ποια είναι η αυτονομία του 

Ford E-Transit

Ο ηλεκτροκινητήρας του Ford E-Transit αποδίδει μέγιστη ισχύ 198 kW (269 PS) και ροπή 430 Nm – ο ισχυρότερος από οποιοδήποτε άλλο πλήρως ηλεκτρικό cargo van που πωλείται στην Ευρώπη. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς διασφαλίζει εξαιρετική ελκτική πρόσφυση όταν το όχημα είναι πολύ φορτωμένο.Τα προφίλ οδήγησης (drive modes) του νέου E-Transit είναι προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Ford, το πρόγραμμα Eco Mode στοχεύει σε βελτίωση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως 8-10% στην περίπτωση που το E-Transit οδηγείται χωρίς φορτίο με ζωηρή επιτάχυνση ή με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Το Eco Mode περιορίζει την τελική ταχύτητα του οχήματος, ελέγχει την επιτάχυνσή του και βελτιστοποιεί την απόδοση του συστήματος κλιματισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της διαθέσιμης αυτονομίας.


Για πρώτη φορά στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, το Pro Power Onboard μετατρέπει το E-Transit σε κινητή πηγή ενέργειας με ισχύ έως 2,3 kW που βοηθά τους πελάτες να χρησιμοποιούν εργαλεία και να επαναφορτίζουν εξοπλισμό σε εργοτάξια.Με ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67 kWh ,το νέο E-Transit έχει στόχο να προσφέρει αυτονομία, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, έως 350 km – απόσταση που είναι σχεδόν η τριπλάσια από εκείνη που καλύπτει κατά μέσο όρο την ημέρα ένας οδηγός επαγγελματικού οχήματος στην Ευρώπη.Το χαμηλότερο κόστος συντήρησης μειώνει το λειτουργικό κόστος κατά περίπου 40% από τις εργασίες σέρβις, σε σύγκριση με πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Το E-Transit προσφέρει τα κορυφαία στην κατηγορία του διαστήματα σέρβις ανά έτος, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη.


Με στάνταρ μόντεμ FordPass Connect, το E-Transit προσφέρει συνδεσιμότητα που βοηθά τους οδηγούς/κατόχους επαγγελματικών οχημάτων να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του στόλου τους, να εντοπίζουν σημεία φόρτισης εν κινήσει και να πληρώνουν για τη φόρτιση, ενώ οι over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις λογισμικού αναβαθμίζουν το σύστημα πλοήγησης καθώς και πολλές ακόμα λειτουργίες του οχήματος.


Το E-Transit παρέχει στους Ευρωπαίους πελάτες ποικιλία επιλογών σε αμαξώματα, μήκη, ύψη οροφής και Μικτού Βάρους Οχήματος (GVM) – και συγκεκριμένα έως και 25 διαφορετικές εκδόσεις. Το ωφέλιμο φορτίο υπολογίζεται στα 1.616 kg για την έκδοση van και έως 1.967 kg για τα μοντέλα chassis cab. Η Ford θα προσφέρει στην Ευρώπη 25 διαφορετικές εκδοχές του νέου E-Transit, με αμάξωμα van, double-cab-in-van και chassis cab, πολλαπλές επιλογές μήκους και ύψους οροφής, καθώς και διάφορα μικτά βάρη (GVM) μέχρι 4,25 τόνους, για την κάλυψη πολυάριθμων αναγκών.

Μετά τις επιτυχημένες συνεργασίες της με πόλεις με τη συμμετοχή του Transit Custom Plug-In Hybrid, η Ford θα προχωρήσει σε εκτενείς δοκιμές του νέου E-Transit σε εταιρικούς στόλους σε βασικές αγορές της Ευρώπης, ξεκινώντας από το 2021.Το E-Transit είναι έτοιμο για δράση, και αναμένεται την άνοιξη του 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top