Οι σημαντικές ανακοινώσεις της RENAULT

Τα νέα της μοντέλα που μπαίνουν στη πρίζα

Renault ηλεκτροκίνητα Dacia Spring Electric

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Renault eWays, μίας, άνευ προηγουμένου, διαδικτυακής εκδήλωσης αφιερωμένης στην ηλεκτρική κινητικότητα του σήμερα και του αύριο, το Groupe Renault δηλώνει την αφοσίωσή του στο μηδενισμό του αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2050, παρουσιάζοντας, σήμερα, δύο νέα, ηλεκτρικά μοντέλα:  


Renault Megane eVision: ένα δυναμικό χάτσμπακ με συμπαγείς διαστάσεις που ανήκει σε μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό το 100% ηλεκτρικό πρωτότυπο, με την καινοτόμα σχεδίαση, βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CFM-EV, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη να φιλοξενεί ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που του επιτρέπει να απελευθερωθεί από τις παραδοσιακές διαστάσεις και τις νόρμες της κατηγορίας και να τολμήσει να προτείνει νέες γραμμές και νέες αναλογίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέλο χάτσμπακ με περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις, αλλά με κορυφαία ευρυχωρία στο φιλόξενο εσωτερικό του.

Dacia Spring Electric: το αυτοκίνητο που ξεκινάει τη νέα επανάσταση της Dacia, για το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη. . Μετά τα Logan και Duster, το Spring Electric είναι έτοιμο να φέρει μία ακόμα επανάσταση στην αγορά, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους. Είτε πρόκειται για ιδιώτες οδηγούς, για κοινή χρήση ή επαγγελματική χρήση, το Dacia Spring προσφέρει μια απλή, αξιόπιστη και προσιτή λύση.

 
Εκτός από την επαναστατική SUV σχεδίασή του, προσφέρει θέσεις για 4 ενήλικες επιβάτες, ένα πολύ φιλόξενο και ευρύχωρο εσωτερικό, ένα απλό και αξιόπιστο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς και ένα ιδανικό επίπεδο αυτονομίας που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες.

Το Spring Electric, ελαφρύ και με συμπαγείς διαστάσεις, μπορεί να καλύψει έως 225 χλμ. στο μικτό κύκλο (WLTP), ή έως 295 χλμ. στον αστικό κύκλο (WLTP), εξασφαλίζοντας υψηλή λειτουργικότητα τόσο στην αστική, όσο και στην περιαστική χρήση. Το trendy αυτοκίνητο πόλης, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021  


Πριν από 10 χρόνια, η Renault παρουσίασε το ZOE 1ης γενιάς. Σήμερα, 350.000 ηλεκτρικά οχήματα Renault κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου, με 8 διαφορετικά μοντέλα!  Επιπροσθέτως της ηλεκτρικής της γκάμας, η Renault προσφέρει και μια πλήρη γκάμα υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων του Clio, του Captur, του νέου Megane και του νέου Megane Sports Tourer, με την υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία E-TECH, η οποία, τώρα, εξοπλίζει και το νέο  Renault Arkana. 


Σήμερα, το Groupe Renault προχωρά ακόμα πιο μπροστά. Δεσμεύεται να μηδενίσει τις εκπομπές CO2, μέχρι το 2050 στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2030, στοχεύει να περιορίσει τις εκπομπές CO2, στο 50% της επίδοσης που είχε το 2010.  Μέχρι το 2022, όλα τα νέα μοντέλα του Groupe Renault που θα πωλούνται, θα έχουν τουλάχιστον μία ηλεκτρική ή εξηλεκτρισμένη έκδοση, σε μία αγορά, που, σε 5 χρόνια από σήμερα, το 50% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται θα είναι είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά.  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top