Στην Βαρκελώνη "μοιράζονται" τα αυτοκίνητα με υπηρεσία της Nissan

Πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά το Nissan LEAF

Nissan Car Sharing Βαρκελώνη

Σε μόλις τέσσερις μήνες από την έναρξη της υπηρεσίας Barcelona Car Sharing τον περασμένο Ιούνιο,  που αναπτύχθηκε από την Nissan και την MEC, έχουν  ήδη καλυφθεί πάνω από 30.000 χιλιόμετρα,  με σχεδόν, κατά μέσο όρο, 4.500 χιλιόμετρα ανά αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, που διαχειρίζεται η MEC, αποτελείται από ένα στόλο συνολικά 23 Nissan LEAF, εκ των οποίων 7 βρίσκονται  στη Βαρκελώνη, 6  στη Vilafranca και άλλων 10 που δρομολογήθηκαν για να καλύψουν τις  ανάγκες  των εταιρειών. 


H υπηρεσία MEC electric carharing χρησιμοποιεί το Nissan LEAF, το ηλεκτρικό όχημα που πρωτοστατεί παγκοσμίως στις πωλήσεις και είναι ιδανικό τόσο για αστικές διαδρομές αλλά και για μεγαλύτερα ταξίδια.  Η λειτουργία επαναφόρτισης  των οχημάτων, γίνεται μέσω της υποδομής που έχει αναπτύξει η Nissan στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων Núñez και Navarro, που  χρησιμοποιούνται επίσης ως βάσεις για την έναρξη και την λήξη της κράτησης του οχήματος, καθώς και για τις ανάγκες των τοπικών αντιπροσωπειών της Nissan.

   
Πολλές από τις διαδρομές  που έγιναν σε αυτούς τους τέσσερις μήνες υπηρεσίας ήταν υπεραστικές και για εταιρικές ανάγκες. Υπό αυτήν την έννοια, περίπου 6.800 Kw καταναλώθηκαν για την κάλυψη άνω των  30.000 χλμ. Στην πραγματικότητα, η χρήση ενός  ηλεκτρικού οχήματος επιτρέπει στους χρήστες του να απολαμβάνουν  πολύ ανταγωνιστικές τιμές ανά χιλιόμετρο διαδρομής.Χάρη στη χρήση αυτών των  Nissan LEAF, η MEC carsharing συνέβαλε στη μείωση άνω των 23 τόνων CO2, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο  στην ανακούφιση της περιβαλλοντικής πίεσης που αντιμετωπίζει η Βαρκελώνη.Η επιχειρησιακή λειτουργία του MEC carsharing πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω smartphones.  


Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.),  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top