Η SUZUKI δεν είναι μόνο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες  

Διαθέτει την πρώτη “παγίδα” πλαστικών αντικειμένων για εξωλέμβιες

SUZUKI MARINE “παγίδα” πλαστικών αντικειμένων για εξωλέμβιες

Τα τελευταία χρόνια, τα θαλάσσια απορρίμματα πλαστικών αποτελούν  ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς μια τεράστια ποσότητα τέτοιων αποβλήτων που δεν έχουν συλλεχθεί, εξακολουθούν να πλέουν στον ωκεανό. Στη συνέχεια διασπώνται σε μικρο-πλαστικά υπολείμματα, με τις επιπτώσεις για το οικολογικό σύστημα να είναι ανησυχητικές. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η SUZUKI MARINE εστίασε στη δομή του εξωλέμβιου κινητήρα, ο οποίος αντλεί τόνους θαλασσινού νερού για την ψύξη του, όπου στη συνέχεια το επιστρέφει στον ωκεανό.

Με βάση αυτή τη διαδικασία, η SUZUKI MARINE ανέπτυξε  μια συσκευή συλλογής μικρών πλαστικών αποβλήτων, μέσα από το νερό που επιστρέφει. Μέσω αυτής της συσκευής, τα μικρά, πλαστικά απόβλητα που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, μπορούν να συλλεχθούν απλά με την πλοήγηση του σκάφους.  


Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε έναν εύκαμπτο σωλήνα επιστροφής του νερού και δεν επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα, καθώς χρησιμοποιεί μόνο το νερό που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ψύξη του κινητήρα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, απορρίμματα μικρο-πλαστικών βρέθηκαν στα υπολείμματα που συλλέχθηκαν μέσω του φίλτρου. Η συγκεκριμένη έρευνα διεξάγεται και σε άλλες χώρες, προκειμένου να επιτευχθούν περαιτέρω βελτιώσεις. 


Η SUZUKI MARINE, σκοπεύει να παρουσιάσει τη συσκευή ως προαιρετικό χαρακτηριστικό ενός εξωλέμβιου κινητήρα από το 2021, με προοπτική να την ενσωματώσει ως στάνταρ, στο μέλλον. Τις εξωλέμβιες SUZUKI, εισάγει και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα, η ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων και συναφών ειδών, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική αγορά. Ειδικά για τη SUZUKI MARINE, η εταιρεία διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα, το οποίο, εκτός από τις εκθέσεις για την προώθηση των προϊόντων του, διαθέτει οργανωμένο συνεργείο και τμήμα ανταλλακτικών για την πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών του. Το MARINE DIVISION της ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων το οποίο καλύπτει όλη την Ελλάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top