Η BMW επενδύει πάνω από 100.000.000 ευρώ για μπαταρίες 

Πόσα ηλεκτροκίνητα μοντέλα ετοιμάζει μέχρι το 2023 

BMW επένδυση μπαταρίες

Το BMW Group επεκτείνει περαιτέρω τη δυναμικότητα παραγωγής του επί Γερμανικού εδάφους για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης. Από το 2021, το εργοστάσιο της Λειψίας ξεκινά την παραγωγή μονάδων μπαταριών υψηλής τάσης για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του BMW Group.

Μέχρι το 2022, η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Λειψίας, ανταποκρινόμενη στις συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενισχύοντας τη θέση της ως ‘πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης’.Το εργοστάσιο της Λειψίας είναι πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group: Έχοντας αναλάβει την παραγωγή του BMW i3, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος του BMW Group, εμπλέκεται στην ηλεκτροκίνηση από το 2013. 


Ήδη από το 2021, το ένα στα τέσσερα οχήματα του BMW Group που πωλούνται στην Ευρώπη προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητο. Μέχρι το 2025, η αναλογία αυτή θα γίνει ένα στα τρία, και μέχρι το 2030 ένα στα δύο. Το 2023, το BMW Group θα έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο δρόμο, τα μισά από τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top