Το Opel Corsa Rally4 στη γραμμή εκκίνησης μετά από σκληρές δοκιμές

Με 208 ίππους..."απογειώνεται"

Opel Corsa Rally4

Με το νέο Corsa Rally4, η Opel ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Corsa Rally4 είναι σχεδιασμένο για εθνικούς και διεθνείς αγώνες ράλλυ ιδιωτικών συμμετοχών και ακολουθεί το ADAM R2, με το οποίο η Opel κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος junior rally, μεταξύ 2015 και 2018. Επιπλέον, από τότε που έλαβε έγκριση τύπου για τη σεζόν του 2014, το ADAM R2 έχει πάρει πάνω από 220 νίκες κατηγορίας, 530θέσεις στο βάθρο και 32 τίτλους σε εθνικά πρωταθλήματα.

Το Corsa Rally4 εξελίχθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς Rally4, που αντικαθιστά την κατηγορία R2. Αντί του υψηλόστροφου, τετρακύλινδρου, ατμοσφαιρικού κινητήρα του ADAM R2, το Corsa R4 έχει έναν εξαιρετικά αποδοτικό, τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 L. Βασισμένος στη μονάδα παραγωγής, ο κινητήρας ράλλυ με Magneti Marelli ECU αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 208hp και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται από τον κινητήρα στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ρυθμιζόμενου με τρεις τρόπους διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και ενός σειριακού πεντατάχυτου κιβωτίου. Η ανάρτηση του μοντέλου ράλλυ, με ελατήρια Eibach και αμορτισέρ Öhlins είναι πλήρως προσαρμοζόμενη.


Μετά από μήνες δοκιμών, η Opel Motorsport και η PSA Motorsport πραγματοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες και νέα εντατικά test drives με το Corsa R4 στη Νότια Γαλλία. Μέσα σε πέντε ημέρες, οι ομάδες της Opel και της PSA Motorsport κάλυψαν και πάλι πάνω από 1.000km στο χώμα και την άσφαλτο σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. Οι γνωστοί οδηγοί δοκιμών Yoann Bonato και Marijan Griebel φάνηκαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι.


Η έγκριση τύπου για το Opel Corsa Rally4 αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου, 2020. Η παραγωγή των μοντέλων για ιδιωτικές συμμετοχές (customer cars) ξεκινά αμέσως μετά. Ήδη, μπορούν να γίνονται παραγγελίες. Η Opel θα ανακοινώσει την τιμή του Opel Corsa Rally4 στο άμεσο μέλλον.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top