Αυτός ο κύριος έγινε θρύλος με το κλασικό Mini και… το πέμπτο Σκαθάρι 

Το εμβληματικό μοντέλο που χάρισε συγκινήσεις

ΜΙΝΙ Paddy Hopkirk

Το κατόρθωμά του στο Monte Carlo Rally το 1964 ανέδειξε τον Βορειοϊρλανδό οδηγό στον πιο ένδοξο οδηγό ράλι της Μ. Βρετανίας και μετέτρεψε το κλασικό Mini σε εμβληματικό μοντέλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η διασκεδαστική οδήγηση - σήμα κατατεθέν της μάρκας - παραμένει το πάθος του οδηγού αγώνων, που έχει φτάσει τώρα στην ηλικία των 87 ετών. Και συνεχίζει να απολαμβάνει την πρόκληση των επαρχιακών δρόμων με φουρκέτες.

Το Ford Falcon χρησιμοποιούσε την ισχύ οκτώ κυλίνδρων και είχε προβάδισμα 17 δευτερολέπτων. Ο Paddy Hopkirk είχε φυλάξει μία κονσέρβα με χαβιάρι στην εργαλειοθήκη του Mini Cooper S του και είχε μεγαλουργήσει στην τότε νυχτερινή ειδική διαδρομή Col de Turini (γνωστή και ως 'Night of the Long Knives” μετά από περιπετειώδη οδήγηση. Το 1964, το Monte Carlo Rally εξακολουθούσε να είναι μία πραγματική περιπέτεια για όλους τους αγωνιζόμενους και το θέαμα μεταδιδόταν live στην τηλεόραση.

Ήταν οι εποχή που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο ανακάλυπταν τους αγώνες ράλι ως την ιδανική σκηνή για την προβολή των μοντέλων τους. Κατά συνέπεια, οχήματα από διαφορετικές κατηγορίες βάρους και επιδόσεων αγωνίζονταν το ένα εναντίον του άλλου με το ανάλογο σύστημα βαθμολόγησης (handicap formula). Όταν ο Hopkirk, που σήμερα είναι 87 ετών, με το κατόρθωμά του με το κλασικό Mini και αριθμό εκκίνησης 37, ξαναζωντάνεψε όλη η μαγεία του κλασικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Paddy Hopkirk αποχώρησε από το επαγγελματικό ράλι και έχτισε μία άλλη καριέρα εισάγοντας αυτοκίνητα στη γενέτειρά του, στη Β. Ιρλανδία, και πουλώντας αξεσουάρ που είχαν το όνομά του. Επίσης, ενεπλάκη στο επαναλανσάρισμα της μάρκας MINI ως σύμβουλος στο BMW Group. Ο βετεράνος οδηγός ράλι συμμετέχει σε τιμητικές εκδηλώσεις μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως οδηγός, ο Hopkirk υποστήριξε μεγάλο αριθμό καμπανιών ασφάλειας και εμπλέκεται μέχρι σήμερα ως πρεσβευτής για το φιλανθρωπικό οργανισμό IAM RoadSmart. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης των Βρετανών Οδηγών Αγώνων και έχει υποστηρίξει το σύλλογο WheelPower που ασχολείται με την προώθηση αθλημάτων με αμαξίδιο. Το 2016 ο Paddy Hopkirk έγινε Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, μία διάκριση που του απένειμε η Πριγκίπισσα Άννα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top