Οι απίστευτες αλλαγές στο εργοστάσιο που θα παράγει τη νέα BMW i4

Ποια άλλα μοντέλα θα κατασκευάζονται στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του 

BMW i4 εργοστάσιο

Στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη της παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i4. Μετά από έξι εβδομάδες εντατικών εργασιών μετατροπής, γίνεται επανεκκίνηση της παραγωγής με περίπου 5.000 εργαζόμενους να επιστρέφουν στις θέσεις τους. Προηγούμενα συστήματα έπρεπε να αφαιρεθούν μέσα σε πολύ λίγα τετραγωνικά και ταυτόχρονα να γίνει η εγκατάσταση και η έναρξη λειτουργίας των καινούργιων.

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής, σημαντική ήταν η αρωγή ψηφιακών εργαλείων και της εικονικής πραγματικότητας για την προσομοίωση τμημάτων της γραμμής συναρμολόγησης, σχεδίων συστημάτων και διαδικασιών παραγωγής. Στην αναβάθμιση του εργοστασίου συμμετείχαν με τον τρόπο τους και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR) είχαν μία σαφή εικόνα του δικού τους σταδίου εργασίας και προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για την εργονομία και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας.

Πρόσθετα συστήματα χρειάστηκαν μόνο για τη συναρμολόγηση του πατώματος και το πίσω τμήμα της BMW i4, επειδή λόγω της ηλεκτροκίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης διαφέρουν πολύ από τις συμβατικές αρχιτεκτονικές. Η μπαταρία βάρους περίπου 550 kg μπορεί να τοποθετείται στο αμάξωμα με ένα νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα συναρμολόγησης, που χρησιμοποιεί κάμερες οι οποίες ελέγχουν αυτόματα εάν η μπαταρία είναι σωστά τοποθετημένη στη γραμμή παραγωγής. Η μπαταρία μεταφέρεται επίσης στη γραμμή συναρμολόγησης και βιδώνεται στο αμάξωμα τελείως αυτόματα.

Για να πληρεί ακόμα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας, το εργοστάσιο του Μονάχου αυξάνει τη χρήση ψηφιακά συνδεδεμένων συστημάτων παραγωγής και δοκιμών. Περίπλοκες διαδικασίες logistics και παραγωγής υποστηρίζονται επίσης από χιλιάδες λύσεις ψηφιοποίησης και διασυνδεδεμένα έξυπνα συστήματα.Το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο που ιδρύθηκε το 1922, είναι τώρα έτοιμο να κατασκευάζει μία ευρεία γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει όχι μόνο την BMW i4 αλλά και τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης και υβριδικό σύστημα κίνησης για την BMW Σειρά 3 Sedan, BMW Σειρά 3 Touring και τη νέα BMW M3.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top