Πόσο κοστίζει το νέο SEAT Leon στην Ελλάδα 

Δείτε τους κινητήρες και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα  

Seat Leon 2020 τιμές κινητήρες εκδόσεις συστήματα

Το νέο SEAT Leon είναι εδώ, έτοιμο να αναβιώσει την compact κατηγορία. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Evo, το SEAT Leon τέταρτης γενιάς είναι το πιο καινοτόμο όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα: εκτός του ότι είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο, τα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, οι υβριδικές τεχνολογίες το καθιστούν έτοιμο για μέλλον. Με predictive adaptive cruise control, emergency assist, travel assist και side and exit assist, το Leon της επόμενης γενιάς συνδυάζει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού για να προσφέρει τη βέλτιστη προστασία σε κάθε συνθήκη οδήγησης και να κάνει το νέο Leon το ασφαλέστερο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ από την SEAT.


Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας. Στην καρδιά του Leon υπάρχει το SEAT Digital Cockpit, το οποίο διαθέτει έναν υψηλής ευκρίνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25΄΄ και σύστημα infotainment. Το standard Media system διαθέτει οθόνη 8,25΄΄με συμβατότητα smartphone ενώ το μεγαλύτερο σύστημα Navi οθόνης 10΄΄ προσφέρει 3D συνδεδεμένη πλοήγηση, τεχνολογία οθόνης τύπου Retina, φυσικό έλεγχο φωνής καθώς και αναγνώριση χειρονομίας για απλούστευση της αλληλεπίδρασης των χρηστών. 


Η νέα φωνητική αναγνώριση της SEAT επιτρέπει μια φυσική κατανόηση της γλώσσας, προκειμένου να επιτρέψει στο χρήστη να αλληλεπιδράσει με το σύστημα infotainment χρησιμοποιώντας φυσικές εντολές - το σύστημα ανταποκρίνεται απλά λέγοντας τη διεθνή λέξη "Hola" δύο φορές -, κάνοντας διορθώσεις και αναφορές σε προηγούμενες εντολές. Έτσι, αν πρέπει να βρείτε πληροφορίες πλοήγησης ή να αναζητήσετε μουσική, ο τρόπος είναι ταχύτερος, ευκολότερος και ασφαλέστερος. Mε το σύστημα Full Link, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τους ζωή, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν: Apple CarPlay (χρησιμοποιώντας ασύρματη σύνδεση που βασίζεται σε Bluetooth ή WLAN) ή Android Auto χρησιμοποιώντας μια καλωδιακή σύνδεση.

 
Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας, προσφέροντας συνδεσιμότητα με Full Link - Android Auto και ασύρματη πρόσβαση στο CarPlay της Apple - και online infotainment ενώ στο εγγύς μέλλον θα παρέχει in-car apps που επεκτείνουν και βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία του πελάτη. Μόλις βγουν από το όχημα, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματός τους εξ αποστάσεως και επίσης να διαχειρίζονται τη διαδικασία φόρτισης και να ελέγχουν τον κλιματισμό (στην περίπτωση της plug-in υβριδικής έκδοσης). Ένας νέο κόσμος ανοίγει χάρη στην εφαρμογή SEAT Connect, η οποία μπορεί να μεταφορτωθεί στην έξυπνη συσκευή, παρέχοντας τηλεχειρισμό σε μια πληθώρα λειτουργιών που θα βοηθήσουν να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση του οδηγού και να βελτωθεί η ασφάλεια.

 
Το νέο SEAT Leon αναπτύχθηκε με μία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει επίσης και τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για πρώτη φορά. Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), παρέχοντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο DSG επωφελούνται από την τεχνολογία αλλαγής ταχυτήτων shift-by-wire. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην είναι συνδεδεμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων μηχανικά, αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές εντολές. 


Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι όλες άμεσης έγχυσης και με υπερσυμπιεστή, αποδίδουν μεταξύ 110PS και 190PS και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt (81kW/110PS) και μεγαλύτερους κινητήρες TSI 1.5lt (96kW/130PS και 110kW/150PS).  
Οι κινητήρες 1.0 TSI 110PS και 1.5 TSI 130PS χρησιμοποιούν τη διαδικασία καύσης κύκλου Miller και μεταβλητό γεωμετρικό υπερσυμπιεστή για να πάνε την αποδοτικότητα στο επόμενο επίπεδο. Οι κινητήρες των 1.5 λίτρων ενσωματώνουν επίσης Active Cylinder Management για μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας. Στην κορυφή είναι ο κινητήρας TSI 190PS 2.0lt που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. 


Το diesel παραμένει μια σημαντική τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και το νέο Leon διαθέτει αξιόλογες επιλογές κινητήρα diesel: όλες οι εκδόσεις TDI είναι 2.0lt με 115 PS και 150PS. Οι εκδόσεις TDI διαθέτουν το εξελιγμένο σύστημα επεξεργασίας καυσίμων SCR, Twin Dosing με διπλή έγχυση AdBlue που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές NOx σε σύγκριση με τους κινητήρες diesel της προηγούμενης γενιάς του Leon. Το αποτέλεσμα είναι μια γκάμα κινητήρων diesel που πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις των τελευταίων προτύπων εκπομπών ρύπων. 


Για πρώτη φορά, το νέο SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), επιτρέποντας στο compact αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων & οικονομίας: 1.0 TSI 81kW/110PS και 1.5 TSΙ 110kW/150PS αποκλειστικά με DSG. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν εκκινητή-γεννήτρια 48V και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, οφέλη δε αποκομίζονται, εφόσον το σύστημα επιτρέπει στο Leon τη λειτουργία coast με τον κινητήρα  εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια μερικών οδηγικών σεναρίων, την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και την υποστήριξη του κινητήρα με ηλεκτρική βοήθεια. 
Και καθώς η SEAT επεκτείνει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης, η τέταρτη γενιά Leon θα περιλαμβάνει σύντομα μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 150kW/204PS και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP).Η plug-in hybrid έκδοση επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν μόνο την ηλεκτρική λειτουργία, με αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα (WLTP) χρησιμοποιώντας την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία του. 
Το νέο SEAT Leon θα διατίθεται επίσης από τις αρχές του 2021 και με CNG 1.5 λίτρων TGI, με απόδοση 130PS. Το όχημα διαθέτει 3 δεξαμενές CNG συνολικής χωρητικότητας 17,3 kg, δίνοντας στο νέο SEAT Leon CNG αυτονομία 440 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Και αν οι δεξαμενές CNG αδειάσουν, ο κινητήρας αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία βενζίνης μέχρι τον επόμενο σταθμό καυσίμων CNG.  

Δείτε τις εκδόσεις και τις τιμές 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top