Ο καλλιτέχνης Ishu Han κέρδισε το βραβείο Nissan Art Award 2020 Grand Prix

Εικονική τελετή απονομής  λόγω κορωνοϊού

Nissan Art Award 2020 Grand Prix Ishu Han βραβείο

Ο Ishu Han, καλλιτέχνης με έδρα το Τόκιο, ανακηρύχθηκε νικητής του Grand Prix του διαγωνισμού Nissan Art Award 2020. H βράβευση έγινε σε μια εικονική τελετή, όπου η κριτική επιτροπή  που αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες από τον διεθνή κόσμο της τέχνης επέλεξε ως πρώτο βραβείο  την υποψηφιότητα του έργου  «πού είσαι τώρα»,  μέσω μιας διαδικτυακής κριτικής διαδικασίας.Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το έργο του Χαν «απεικονίζει συνοπτικά, αλλά με έντονο τρόπο, τα συναισθήματα σύγχυσης και μοναξιάς που είναι ανεξέλεγκτα στην σημερινή κοινωνία, μετατρέποντας μια προσωπική εμπειρία σε μια καθολική και ποιητική δήλωση». Η κριτική επιτροπή επαίνεσε το έργο για την ανάμειξη μιας πλούσιας ευαισθησίας σε μια απίστευτα ελάχιστη μορφή έκφρασης. 


O θεσμός των βραβείων Nissan Art Award  αναγνωρίζει τους αναδυόμενους καλλιτέχνες της Ιαπωνίας,  προσφέροντάς τους την ευκαιρία να  προωθήσουν τη δουλειά τους, ενισχύοντας την παρουσία τους στο διεθνή χώρο της τέχνης και  δημιουργώντας παράλληλα ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξοικειωθούν με την τέχνη. Ο Lawrence Rinder, μέλος της κριτικής επιτροπής, είπε ότι η αδυναμία, λόγω της πανδημίας,  να δει το έργο από κοντά, ήταν γι’ αυτόν μια πρόκληση. 

Για τους φιναλίστ και των τριών προηγούμενων βραβεύσεων, το Βραβείο Τέχνης της Nissan έχει χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για  εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ τέχνης και διεθνείς εκθέσεις. Παράλληλα, η Nissan προσθέτει τα έργα τέχνης στη συλλογή της για εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό την παροχή ενός σημείου αναφοράς για τη σύγχρονη ιαπωνική τέχνη στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή . 

Στον νικητή του Grand Prix προσφέρεται η ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι διοργανωτές  του θεσμού παρακολουθούν στενά την τρέχουσα πανδημική κατάσταση και ελπίζουν να πραγματοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία αφού πρώτα εξετάσουν πώς να προωθήσουν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δραστηριότητες του Han στο εξωτερικό, υπό τις παρούσες συνθήκες. Το Βραβείο Κοινού, που επιλέχθηκε από τους επισκέπτες της έκθεσης, δεν δόθηκε αυτή τη φορά. Το βραβευμένο έργο του Han, όπως και τα έργα των υπολοίπων φιναλίστ,  φιλοξενούνται ως εκθέματα στο Nissan Pavilion, στην Yokohama.  

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top