Οι συμβουλές της Nissan για την ασφάλεια των κατοικιδίων

Πως να τα μεταφέρετε με το αυτοκίνητο σας χωρίς κίνδυνο

Nissan συμβουλές μεταφορά κατοικίδια

Σε μια πρόσφατη μελέτη, η Nissan διαπίστωσε ότι λόγω του COVID-19,  αυτό το καλοκαίρι,  το 71% των ταξιδιωτών νιώθουν είναι πιο άνετα όταν  ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε σχέση με το αεροπλάνο.  Επιπλέον, η μελέτη ανέδειξε ότι κατά την πανδημία σημειώθηκε  αύξηση στις υιοθεσίες  κατοικίδιων ζώων.  Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων των νέων ιδιοκτητών κατοικιδίων, βρίσκεται  η αναζήτηση του τρόπου ασφαλούς μετακίνησης στο αυτοκίνητο με το ζώο τους. 

Για λόγους ευκολίας, κάποιοι  ιδιοκτήτες επιτρέπουν στα σκυλιά τους να καθίσουν στο πίσω κάθισμα ή τα τοποθετούν, ανεξέλεγκτα, στον χώρο των αποσκευών. Ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών  ανέφερε ότι 84 τοις εκατό των Αμερικανών πραγματοποίησαν πρόσφατα μετακινήσεις  με το κατοικίδιο τους στο αυτοκίνητο, αλλά μόνο το 16 τοις εκατό χρησιμοποίησε κάποιο σύστημα ασφαλούς μεταφοράς τους.  Στην ίδια μελέτη, ένας στους έξι παραδέχτηκε ότι οδηγούσε με τον σκύλο στην αγκαλιά του! 

Συμβουλές για να ασφαλίσετε σωστά ένα κατοικίδιο στο αυτοκίνητό σας : 


Αγκράφα: Ένας συνιστώμενος τρόπος για να ασφαλίσετε ένα κατοικίδιο ζώο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λουρί τύπου σαμαριού στο κατοικίδιο,  στη θέση του πίσω καθίσματος. Περάστε τη ζώνη ασφαλείας μέσω ενός βρόχου στην πλάτη του σαμαριού ή κάτω από αυτή, συμβουλευόμενοι πάντοτε το εγχειρίδιο πληροφοριών του σαμαριού, σχετικά με την σωστή χρήση του, εντός του αυτοκινήτου.   Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για να διασφαλιστεί ότι τα σκυλιά μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους παραμένουν καθισμένα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. 


Πρόσδεση: Μια άλλη επιλογή είναι η  πρόσδεση των  κατοικίδιων ζώων, που συχνά αναφέρεται ως ζώνη ασφαλείας κατοικίδιου. Αυτός ο τύπος συγκράτησης προσφέρει μια ανέξοδη και γρήγορη λύση για την ασφάλεια των κατοικίδιων. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το σύστημα συγκράτησης  προσαρμόζεται στο κολάρο ή το σαμάρι  του κατοικίδιου ζώου και συχνά προσαρτάται στο όχημά σας είτε περνώντας στην πόρπη της ζώνης ασφαλείας  ή στην  ειδική υποδοχή για το παιδικό κάθισμα, βοηθώντας τον σκύλο σας να μην κινείται μέσα στο όχημα.  


Κλουβιά μεταφοράς : Η χρήση ενός ασφαλούς κλουβιού μεταφοράς  κατοικιδίων είναι ένας άλλος τρόπος για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, παρέα με τον αγαπημένο σας σκύλο.  Τα μικρότερα σκυλιά μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα φορητό  κλουβί που μπορεί να ασφαλιστεί στα πίσω καθίσματα  χρησιμοποιώντας τις  ζώνες ασφαλείας και σε συνδυασμό με μαξιλάρια για να περιοριστεί η κίνηση. Τα μικρότερα κλουβιά  μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα,  πίσω από ένα από τα μπροστινά καθίσματα. Τα μεσαία και μεγαλόσωμα κατοικίδια ζώα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα ανθεκτικό κλουβί  που θα ασφαλίζεται στον χώρο αποσκευών σε SUV ή φορτηγά. Και στις δύο περιπτώσεις, το κλουβί πρέπει να στερεωθεί στο όχημα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. 


Διαχωρισμός περιοχών : Τα διαχωριστικά της περιοχής του φορτίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσουν τα κατοικίδια ζώα πίσω από την τελευταία σειρά καθισμάτων ενός SUV. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα μεγαλόσωμα σκυλιά μακριά από το χώρο των επιβατών, ενόσω  ταξιδεύετε.Το ολοκαίνουργιο 2021 Nissan Rogue, που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το ερχόμενο φθινόπωρο,  διαθέτει  πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή οχήματος για ιδιοκτήτες κατοικίδιων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top