Η πρώτη κοινή εμφάνιση των πρωτοτύπων BMW M4 Coupe και BMW M4 GT3 

Από το δρόμο στην αγωνιστική πίστα 

BMW M4 Coupe και BMW M4 GT3

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Red Bull Ring: Για πρώτη φορά, η BMW M GmbH παρουσίασε δύο εμβληματικά μοντέλα που σχεδιάστηκαν δίπλα-δίπλα για χρήση στο δρόμο και σε αγώνες. Πρόκειται γα τα πρωτότυπα της νέας BMW M4 Coupe και της νέας BMW M4 GT3. Εν όψει αγώνα του MotoGP ‘BMW M Grand Prix of Styria’, τα δύο οχήματα παρουσιάστηκαν καμουφλαρισμένα, ειδικά για το σκοπό αυτό, καθώς η οριστική τους σχεδίαση θα αποκαλυφθεί αργότερα.

Την ικανοποίησή του για την κοινή παρουσίαση των νέων BMW M4 Coupe και  BMW M4 GT3, εξέφρασε Markus Flasch, CEO της BMW M GmbH, τονίζοντας την παράλληλη εξέλιξη των οχημάτων με σκοπό να μοιράζονται το ίδιο DNA. Μάλιστα, ο ίδιος ολοκλήρωσε τους πρώτους γύρους στο Red Bull Ring οδηγώντας την BMW M4 Coupe.


Όπως η νέα BMW M3 Sedan και άλλα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH, η νέα BMW M4 Coupe θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: Εκτός από την έκδοση 480 hp με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, θα προσφέρεται επίσης ένα μοντέλο Competition με ισχύ 510 hp και 8-τάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic.Το βασικό χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλες οι BMW M4 είναι ο νέος, υψηλόστροφος, εν σειρά εξακύλιδρος κινητήρας τεχνολογίας M TwinPower Turbot.

Από την πρώτη στιγμή, η ισχυρή κινητήρια μονάδα εξελίχθηκε σύμφωνα με κριτήρια αγωνιστικών επιδόσεων. Και δεν θα επωφεληθούν μόνον οι  Customer Racing Teams της BMW M που θα χρησιμοποιήσουν την BMW M4 GT3 σε πρωταθλήματα GT ανά τον κόσμο, αλλά και τα μοντέλα BMW M4 με άδεια για νόμιμη χρήση σε δημόσιους δρόμους, ανεβάζοντας την οδηγική απόλαυση στα ύψη.


Από το 2022 και μετά από μία σειρά αγωνιστικών διοργανώσεων το 2021, η BMW M4 GT3 θα αντικαταστήσει τελικά την BMW M6 GT3 ως η κορυφαία πρόταση στο αγωνιστικό πρόγραμμα πελατών της BMW. Από το 2016, η BMW M6 GT3 αποτελεί μέλος της οικογένειας της BMW M Motorsport, έχοντας ήδη κερδίσει στον 24ωρο αγώνα Spa-Franchorchamps την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της, μία επιτυχία που ξεπέρασε δύο χρόνια αργότερα με μία διπλή νίκη.

Ωστόσο, πριν η νέα BMW M4 Coupe κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο και στις αγωνιστικές πίστες,  χωρίς το ειδικό καμουφλάζ, πρέπει να πραγματοποιηθούν τελικές εντατικές δοκιμές. Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο του 2020.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top