Το νέο MINI John Cooper Works GPΗ έκανε την «Πράσινη Κόλαση»...παράδεισο 

Περιορισμένος αριθμός μονάδων με εκπληκτικές επιδόσεις 

MINI John Cooper Works GPΗ Nürburgring

Με ενθουσιασμό και δέος εκφράζονται οι οδηγοί αγώνων όταν μιλούν για την «Πράσινη Κόλαση». Το Nürburgring Nordschleife θεωρείται μία πίστα ιδιαίτερων προκλήσεων. Η διάταξη της πίστας που περνά από δάσος, οι θεαματικές στροφές και οι εναλλασσόμενες ανηφόρες και κατηφόρες κάποτε ενέπνευσαν τον Jackie Stewart, τρεις φορές πρωταθλητή της Formula 1, να την αποκαλέσει «Πράσινη Κόλαση» (Green Hell) – ένα προσωνύμιο με το οποίο είναι γνωστή μέχρι σήμερα.

Οι μηχανικοί  εξέλιξης και δοκιμών της MINI μελέτησαν και την παραμικρή λεπτομέρεια στις δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς του νέου MINI John Cooper Works GP Με την ολοκλήρωση κάθε γύρου βελτίωναν τον κινητήρα, το πλαίσιο και τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά μέχρις ότου σιγουρευτούν ότι το νέο MINI John Cooper Works GP μεταμορφώνει τη θρυλική «Πράσινη Κόλαση» σε παράδεισο για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Το νέο MINI John Cooper Works GP με περιορισμένη παραγωγή 3.000 μονάδων είναι το ταχύτερο, το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που έχει λάβει έγκριση για χρήση στο δρόμο. Προάγει τη διασκεδαστική οδήγηση ενός MINI σε εντελώς νέα επίπεδα. Οι οδηγοί δοκιμών κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πίστα των σχεδόν 21 km με ένα πρωτότυπο αυτού του καθαρόαιμου αθλητή σε λιγότερο από οκτώ λεπτά, καταρρίπτοντας τον καλύτερο χρόνο του προκατόχου του κατά μισό λεπτό περίπου.

Το μοντέλο παραγωγής εφοδιάστηκε με όλα τα απαραίτητα ώστε ακόμα και οι αρχάριοι στο Nordschleife να μπορούν να βιώνουν άμεσα τη συναρπαστική αγωνιστική αίσθηση που αποπνέει το νέο MINI John Cooper Works GP. Επομένως, επιστρέφοντας στην «Πράσινη Κόλαση», γρήγορα γίνεται σαφές ότι το τελευταίο μοντέλο John Cooper Works επισκιάζει τον ανταγωνισμό στη μικρή κατηγορία όχι μόνο στον τομέα της διαμήκους και πλευρικής επιτάχυνσης, αλλά το ισχυρότερο χαρτί του είναι η ελεγχόμενη με ακρίβεια συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες ακόμα και στα όρια της δυναμικής οδήγησης.


Η ξεχωριστή εμφάνιση του MINI John Cooper Works GP ήδη εντυπωσιάζει στη γραμμή εκκίνησης. Πιέζοντας το πεντάλ του γκαζιού απλά επιβεβαιώνεται αυτή η εντύπωση: Επιταχύνοντας προς την Tiergarten, χρειάζονται μόνο 5,2 δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί στον ψηφιακό πίνακα οργάνων η ένδειξη 100 km/h. Ένας 4-κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm παρέχει μία ακαταμάχητη ώθηση προς τα εμπρός. Η συμπυκνωμένη ενέργεια φτάνει στους εμπρός τροχούς που εφοδιάζονται με ειδικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic το οποίο, μαζί με το ενσωματωμένο μπλοκέ διαφορικό, διασφαλίζει τη χωρίς απώλειες μετατροπή της κινητήριας ροπής σε συναρπαστικές επιδόσεις.


Η ακρίβεια ελέγχου και η ισχύς πέδησης των δισκόφρενων με 4-πίστονες σταθερές δαγκάνες στους εμπρός τροχούς και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες στους πίσω τροχούς επιβραδύνουν το όχημα πριν εισέλθει στην επόμενη, ελαφρώς κατηφορική αριστερή στροφή. 
Οι σφιχτές βάσεις του κινητήρα, η εξαιρετικά άκαμπτη δομή του αμαξώματος και η έδραση αλλά και η τεχνολογία της ανάρτησης βελτιωμένα με την αγωνιστική εμπειρία της John Cooper Works βοηθούν το νέο MINI John Cooper Works να προσφέρει εντυπωσιακή ακρίβεια διεύθυνσης. Στα 265 km/h, η τελική ταχύτητα του νέου MINI John Cooper Works GP .

Τελικά, ένας γύρος του Nürburgring δεν αρκεί για να αναδειχθεί όλο το φάσμα επιδόσεων του νέου MINI John Cooper Works GP. Αλλά ευτυχώς, κάθε γραμμή τερματισμού αποτελεί ταυτόχρονα και… γραμμή εκκίνησης! Και σε ό,τι αφορά την ακραία διασκεδαστική οδήγηση, όσο συχνά και να ανοίγουν οι πύλες της «Πράσινης Κόλασης» ποτέ δεν είναι αρκετό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top