Η κρίση ...κρίση αλλά οι πρώτες Plug-in Bentley Bentayga Hybrid παραδόθηκαν

Διαθέσιμη από 207300 ευρώ 

Plug-in Bentley Bentayga Hybrid Παραδόσεις Τιμή

Η Bentley εστιάζει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και στα πλάνα της περιλαμβάνεται μία υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της έως το 2023, με την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Bentley να αναμένεται έως το 2025. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Bentley προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία από δύο διαφορετικούς κόσμους, συνδυάζοντας έναν ισχυρό νέο V6 turbo βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα που χαρίζει άμεση ανταπόκριση. Με μέγιστη ισχύ 94 kW και ροπή στρέψης 400 Nm, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την τάχιστη και αθόρυβη επιτάχυνση από στάση, ενώ παράλληλα εξαλείφει την όποια υστέρηση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι μια ασύλληπτη εμπειρία οδήγησης με διαθέσιμα συνδυαστικά 700 Nm ροπής, με τελική ταχύτητα 254 χλμ./ ώρα και 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα. 

Η πιο πρόσφατη έκδοση του συναρπαστικού SUV της Bentley διαθέτει τρεις υβριδικές λειτουργίες κίνησης. Στην λειτουργία EV Drive, την κίνηση αναλαμβάνει μόνο ο ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται με ενέργεια από την μπαταρία. Στην λειτουργία Hybrid, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για να διαχειριστεί έξυπνα τη ροή ενέργειας από τη μπαταρία και το βενζινοκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και αυτονομία. Στη λειτουργία Hold η χρήση του βενζινοκινητήρα και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ισορροπημένη ώστε να διατηρηθεί η ηλεκτρική αυτονομία για μεταγενέστερη χρήση – π.χ. στην περιορισμένη ζώνη μίας πόλης. Σε όλες τις λειτουργίες, υπάρχει ανάκτηση ενέργειας στην μπαταρία κατά την πέδηση. 

Με συνολική αυτονομία 747 χιλιομέτρων και με 39 (WLTP) ή 51 χιλιόμετρα (NEDC) αμιγούς ηλεκτροκίνησης, με μία μόνο φόρτιση (πλήρης επαναφόρτιση σε μόλις 2,5 ώρες), η υβριδική Bentley προσθέτει μια νέα διάσταση στην υπάρχουσα γκάμα της μάρκας. Η εκπομπή CO2 είναι 79 γρμ./χλμ. (μέση συνδυασμένη WLTP) και η κατανάλωση μόλις 3,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.  

Βαγγέλης Γκούμας
 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top