Στο τιμόνι του νέου Mitsubishi ECLIPSE CROSS 1.5 2WD 

Τολμηρή και αξιόπιστη πρόταση

Mitsubishi  ECLIPSE CROSS 1.5 2WD Δοκιμή

Το όνομα της Mitsubishi είναι συνυφασμένο με την ποιότητα, την αξιοπιστία και την αντοχή στο χρόνο. ΤΥο νέο της μοντέλο ECLIPSE CROSS εκτός από τα παραπάνω διαθέτει και προχωρημένο desigh αλλά και κυβισμό μόλις 1,5 λίτρων που μοιάζει ιδανικός για την χώρα μας.      
Μόνο απαρατήρητο δεν περνά το ECLIPSE CROSS . Το αμάξωμα διαθέτει τολμηρή σχεδίαση με εντυπωσιακές γραμμές, μυώδη φτερά και με το πίσω μέρος του να είναι τουλάχιστον για μας το πιο ελκυστικό μέρος. Το διπλό κεκλιμένο παράθυρο με την μεγάλη αεροτομή  που το διαιρεί στα δυο  αλλά και τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα συνθέτουν μια εικόνα που δεν συναντάς σε κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας.

Όμως και το μπροστινό μέρος δεν υπολείπεται σε εμφάνιση με την μεγάλη μάσκα , τους μεγάλους προβολείς αλλά και τις νικελένιες επενδύσεις.Οι σχεδιαστικές επιλογές έδωσαν στο compact SUV Eclipse Cross το βραβείο Good Design Award 2018 σε διαγωνισμό του Ιαπωνικού Ινστιτούτου Προώθησης Σχεδίασης. Όμως δεν έχουμε μόνο πούλ(άω) μούρ(η) αυτοκίνητο αλλά ένα ασφαλέστατο όχημα που χρησιμοποιεί την δομή  αμαξώματος RISE3 που είναι σχεδιασμένο να αποσβένει την ενέργεια πρόσκρουσης με μεγάλη ανθεκτικότητα στην παραμόρφωση, προστ;ατεύοντας ταυτόχρονα και τους πεζούς. Οι επτά αερόσακοι και τα ηλεκτρονικά συστήματα Lane Departure Warning, Forward Collision, cruise control, Hill Start Assist, προσφέρουν υψηλα πείπεδα ενεργητικής ασφάλειας. 


Η υψηλή ποιότητας κατασκευής απιοτυπώνεται στα μαλακά πλαστικά του ταμπλό που "αγκαλιάζει" οπτικά οδηγό και επιβάτες. Στα  hi tech στοιχεία είναι η μεγάλη έγχρωμη οθόνη όπου υπάρχει και το σύστημα συνδεσιμότητας με Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλεπον προβάλλονται και οι υπόλοιπες λειτουργίες των ηλεκτρονικών συστημάτων και της κάμεερας οπισθοπορείας  ενώ ο πλήρης χειρισμός  γίνεται και από το Touchpad Controller rπου είναι τοποθετημένο σε εργονομική θέση στην βάση της κονσόλας.Τ


ώρα για άνεση τι να πούμε .Ο εξοπλισμός μας εξέπληξε αυχάριστα καθώς υπάρχουν θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα ,ηλεκτρική διπλή οροφή και ένα σωρό καλούδιοα που ανεβάζουν επίπεδο το μοντέλο. Οι επιβάτες έχουν μεγάλους  χώρους στην διάθεση τους ακόμη και οι πίσω οι οποίοι έχουν την επιλογή και του συρίομενου πίσω καθίσματος.Έτσι ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται ανάλογα με την θέση του από 341 λίτρα έως και 448 λίτρα. Οι βασικές διαστάσεις του αμαξώματος είναι  μήκος 4.4 μ., πλάτος 1.8 μ. και μεταξόνιο 2.670 χιλ.
Το θέμα όμως είναι τι κάνει στον δρόμο. Εκκίνηση με το πάτημα του μπουτόν ,προβολή head up display στο παρμπρίζ και πάτημα γκαζιού. Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος  κινητήρας βενζίνης αμέσου ψεκασμού MIVEC με μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, την ηλεκτρική βαλβίδα ελέγχου υπερπλήρωσης και τις κοίλες βαλβίδες έχει κυβισμό 1,5 λίτρων . Aπόδίδει 163 άλογα στις 5500 σ.α.λ. τα οποία δεν είναι μόνο...ονομαστικά.

Οι επιδόσεις που δίνει- παρά το βάρος των 1500 κιλών- είναι ικανοποιητικές.Τα 0-100 χλμ./ώρα καλύπτονται σε 10,8 δεύτερα ενώ είδαμε και την βελόνα του ταχύμετρου να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.  Στις τιμές αυτές συμβάλλει και το 6άρι χειροοκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με την καλή κλιμάκωση Η ροπή των 25,5 χλγμ. εμφανίζεται από τις 1.800 έως τις 4.500 σ.α.λ. συνεισφέρει εκτός από την ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές και στην μειωμένη κατανάλωση ( με το πάτημα του μπουτόν Eco) που  δεν ξεπέρασε τα 8,5 λίτρα κατά μέσο όρο.(Εκπομπές CO2 151 γρμ./χλμ.)


Οι αναρτήσεις (γόνατα MacPherson μπροστά -  άξονας πολλαπλών συνδέσμων πίσω) είναι προσανατολισμένες στον τομέα της  άνεσης που δίνει βέβαια κάποιες κλίσεις  στις απότομές στροφές .Το Mitsubishi  ECLIPSE CROSS 1.5 2WD  είναι ένα  ταξιδιάρικο αυτοκίνητο, ευχάριστο οδηγικά, με ακριβές και γρήγορο τιμόνι, ευθύβολο και με υψηλή ποιότητα κύλισης. Παρά την έλλειψη τετρακίνησης, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το άκαμπτο πλαίσιο δίνουν την δυνατότητα κίνησης σε σχετικά αώμαλους χωματόδρομους και με μεγάλη ταχύτητα. Το σύστημα πέδησης αποδείχθηκε άμεσο και ααποτελεσματικό ακόμη και μετά απόσκληρή χρήση. 


Η Mitsubishi με το  ECLIPSE CROSS 1.5 2WD πέτυχε διάνα  δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής  μιας έκδοσης που μνπορεί να μην είναι τετρακίνητη, διαθέτει όμως πολλά πλεονεκτήμτα ,όπως κίνηση εκτός δρόμου σε λογικά επίπεδα,ποιότητα, αξιοπιστία και εξοπλισμό.η τιμή είναι στα 21.650 ευρώ με το  βασικό πακέτο εξοπλισμού Inform. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top