Τα φώτα των νέων Opel Corsa και Astra έχουν λιγότερους...ρύπους

Ειδική τεχνολογία κατόπτρων εξασφαλίζει μέγιστη φωτεινότητα

Opel Corsa  Astra προβολείς LED

Βέλτιστη απόδοση φωτισμού, ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Επιδιώκοντας την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2, η Opel προσφέρει εξαιρετικά αποδοτικούς προβολείς LED με τα νέα της μοντέλα Astra και Corsa. Οι νέες γενιές των δημοφιλών μοντέλων έκαναν το ντεμπούτο τους πριν από μερικές ημέρες, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA).


Οι εκπομπές ρύπων του νέου Opel Corsa κυμαίνονται τώρα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτι που δεν οφείλεται μόνο στους υπέρ-αποδοτικούς κινητήρες της έκτης γενιάς του μικρού best-seller. Το νέο Corsa διατίθεται προαιρετικά με εξαιρετικά αποδοτικό φωτισμό LED. Κάθε προβολέας καταναλώνει μόνο 13 Watt.

Πρόκειται για εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 81% συγκριτικά με ένα λαμπτήρα αλογόνου, που καταναλώνει περίπου 70W ανά προβολέα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πελάτες πρέπει να συμβιβάζονται με την απόδοση φωτισμού. Το αντίθετο μάλιστα. Χάρη σε μία ειδική τεχνολογία κατόπτρων, οι προβολείς LED, κυριολεκτικά, κάνουν τη νύχτα μέρα.


Κατά μέσο όρο, οι προβολείς LED της βασικής έκδοσης Corsa μειώνουν κατά 1,3 γραμ./ χλμ. τις εκπομπές CO2 (σύμφωνα με τον κύκλο NEDC). Το 5θυρο Astra περιορίζει τις εκπομπές CO2 σε 1,26 γραμ./χλμ. (σύμφωνα με τον κύκλο NEDC). Επομένως, οι νέοι προβολείς LED από την Opel είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, όχι μόνο σε κατανάλωση ενέργειας αλλά και ως προς το σχήμα και τη φωτεινότητα της δέσμης φωτισμού.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top