Ποιες γόμες ελαστικών Pirelli επιλέχθηκαν στο Γαλλικό Grand Prix

Τα χαρακτηριστικά της πίστας του αγώνα 

Pirelli Γαλλικό Grand Prix

To  Γαλλικό Grand Prix στην πίστα του Paul Ricard κοντά στη Μασσαλία, θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά μετά την επανεμφάνισή του πέρυσι, στο ημερολόγιο της Formula 1. Η Pirelli επέλεξε τη γόμα C2 για σκληρή, τη γόμα C3 για μέση και τη γόμα C4 για μαλακή: Πρόκειται για τον ίδιο συνδυασμό που έχει χρησιμοποιηθεί ήδη, σε Αυστραλία, Κίνα και Αζερμπαϊτζάν. Η Γαλλία και η Αυστρία είναι διαδοχικοί αγώνες πρόκειται για τον πρώτο από τους πέντε φετινούς συνδυασμούς αγώνων χωρίς κενό.


Χαρακτηριστικά πίστας
•    Η πίστα έχει στρωθεί με νέα άσφαλτο, εκτεταμένα. Σχεδόν όλες οι στροφές, περίπου το 1/3 του γύρου έχουν νέο οδόστρωμα. Πρόκειται για τάπητα ίδιων προδιαγραφών με τον προηγούμενο, οπότε η συνολική πρόσφυση της επιφάνειας θα είναι σταθερή κατά τη διάρκεια ενός γύρου. 
•    Η άσφαλτος είναι σχετικά λεία, οπότε η πτώση απόδοσης των ελαστικών λόγω καταπόνησης, είναι γενικά χαμηλή. Ο αναμενόμενα ζεστός καιρός αυτή την εποχή του χρόνου στην νότια Γαλλία, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση απόδοσης λόγω θερμικής καταπόνησης. 
•    Στην πίστα του Paul Ricard κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι πλευρικές δυνάμεις σε σχέση με την ελκτική πρόσφυση και τη σταθερότητα στο φρενάρισμα. Αυτό διευκολύνει στο να βρεθεί η ισορροπία στην θερμοκρασία των εμπρός και πίσω ελαστικών, παρότι η μεγάλη ευθεία Μιστράλ των 1.8km – διακόπτεται από σικέιν – ψύχει τα εμπρός ελαστικά. Επίσης υπάρχουν και μερικά σημεία βίαιου φρεναρίσματος. 
•    Η στροφή 13 στο Paul Ricard ασκεί το δεύτερο μεγαλύτερο συνεχές ενεργειακό φορτίο μέσα στη χρονιά, μετά τη στροφή 1 στην Κίνα. 
•    Πέρυσι ο νικητής χρησιμοποίησε στρατηγική μιας αλλαγής όπως και οι περισσότεροι ανταγωνιστές του. Η στρατηγική του 2018 επηρεάστηκε από την εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας, νωρίς στον αγώνα. Χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο γύρο και παρέμεινε επικεφαλής της κούρσας για πέντε γύρους. 
•    Με απόσταση 5.8km συνολικά πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους γύρους της χρονιάς. Υπάρχουν μερικές καλές ευκαιρίες για προσπέρασμα.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top