Δείτε ποια είναι τα σχέδια BMW και Jaguar Land Rover στην ηλεκτροκίνηση

Πότε λανσάρεται η νέα γενιά

BMW  Jaguar Land Rover  ηλεκτροκίνηση

 Το BMW Group και η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης επόμενης γενιάς, με σκοπό να υποστηρίξουν την εξέλιξη τεχνολογιών εξηλεκτρισμού που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση σε ένα μέλλον ACES.Το BMW Group διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή αρκετών γενιών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, από το 2013 που λανσάρισε το πρωτοποριακό BMW i3. Από την άλλη, η Jaguar Land Rover επέδειξε τις δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα με το λανσάρισμα της Jaguar I-Pace και των plug-in υβριδικών μοντέλων της.


Η πιο προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του BMW Group μέχρι σήμερα, ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε μία μονάδα. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο BMW Group να μειώσει την εξάρτησή του από τη διαθεσιμότητά τους, καθώς συνεχίζει να διευρύνει συστηματικά τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων του. Ξεκινώντας από του χρόνου, το BMW Group θα λανσάρει την πέμπτη γενιά (“Gen 5”) της τεχνολογίας eDrive με το BMW iX3 Sports Activity Vehicle.

Το σύστημα Gen 5 θα αποτελέσει τη βάση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα αποφέρει η συνεργασία με την Jaguar Land Rover.
Μέσα από αυτή τη συνεργασία, το BMW Group και η Jaguar Land Rover θα αξιοποιήσουν τις μειώσεις κόστους από την κοινή εξέλιξη μελλοντικών τεχνολογιών και τον αποδοτικότερο σχεδιασμό παραγωγής καθώς και τις οικονομίες κλίμακας από τις κοινές προμήθειες. Μία ομάδα ειδικών του BMW Group και της Jaguar Land Rover εγκατεστημένη στο Μόναχο θα αναλάβει την περαιτέρω εξέλιξη των μονάδων Gen 5, ενώ κάθε εταίρος θα επιφορτιστεί με την κατασκευή των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης στις δικές του εγκαταστάσεις παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εταιρίες θα επιδιώξουν να διατηρήσουν την ταυτότητα κάθε μάρκας, σε όλα τα project.


Η εξέλιξη πολλαπλών νέων τεχνολογιών είναι απαραίτητη για την εταιρία ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο των πελατών όσο και του ρυθμιστικού πλαισίου, που συχνά διαφέρουν από αγορά σε αγορά. Αυτό σημαίνει ότι το BMW Group θα εξακολουθήσει να βελτιώνει τους κινητήρες καύσης, και ταυτόχρονα να προωθεί τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης τόσο με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα όσο και με plug-in υβριδικά και να επενδύει σε νέες τεχνολογίες όπως τα συστήματα κυψελών καυσίμου.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top