Σύντομη δοκιμή του νέου Hyundai Kona στην Ελλάδα

Δείτε τις εκδόσεις και τις τιμές

Σύντομη δοκιμή του νέου Hyundai Kona στην Ελλάδα

Η  Hyundai για μια ακόμη φορά μας εξέπληξε παρουσιάζοντας ένα μικρό SUV άκρως εντυπωσιακό σχεδιαστικά με κινητήρα μόλις 1,0 λίτρου που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες του Έλληνα οδηγού. Όμως δεν είναι ο μοναδικός καθώς εκτός από τον  turbo βενζίνης T-GDI 1.0 με τα 120 άλογα υπάρχει και 1.6 λίτρων με 177 ίππους ενώ στους  diesel κινητήρες περιλαμβάνεται ο 1.6 λίτρων  με 115  ίππους και 6άρι  μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 136 ίππους με αυτόματο.. Το Kona 1.6 T-GDI 177 PS διατίθεται με αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο DCT και είναι  τετρακίνητο. Τετρακίνητη είναι και η έκδοση με τον diesel των 136 ίππων  με 7τάχυτο κιβώτιο DCT . Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και ηλεκτρική έκδοση του Kona.

Το νέο μοντέλο σχεδιαστικά μοιάζει να έρχεται από το μέλλον , κυρίως μπροστά με τα διπλά φωτιστικά σώματα ,που αποτελούνται από τα δύο φουτουριστικά στενόμακρα που βρίσκονται στο πάνω μέρος και τα δυο στο κάτω μέρος της μάσκας. Πίσω υπάρχουν εξίσου όμορφα φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν σε  Ιταλικά μοντέλα ενώ η μυώδης κορμοστασιά του συμπληρώνει την δυναμική εικόνα.

Εσωτερικά η σχεδίαση είναι όμορφη με την οθόνη 7-ιντσών των πολυμέσων ;όπου έχεις την δυνατότητα να παρακολουθείς το εριεχόμενο του smartphone τσου στην οθόνη  του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto.. Το ταμπλό  είναι κατασκευασμένο με σκληρά πλαστικά τα οποία έχουν πολύ καλή συναρμογή και είναι… αθόρυβα όταν περνάς πάνω από… κακοτοπιές. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλούσιος από την βασική έκδοση ενώ έχεις την δυνατότητα να τον εμπλουτίσεις μέχρι και με Head-up-display. Οι χώροι είναι άνετοι για τους επιβάτες παρά το γεγονός ότι το μήκος είναι στα 4.165 χλστ. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει  361 λίτρα τιμή που ανεβαίνει έως και τα 1.143 λίτρα όταν αναδιπλώσεις τις πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση με τα 120 άλογα. Ένας ελαστικός κινητήρας( 17.5 κιλά /1.500-4.000 σ.α.λ. που καλύπτει τις νέες αυστρηρές προδιαγραφές ρύπων (Εκπομπές CO2: 117 γρμ./ χλμ.) συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων  που διαθέτει πολύ καλή κλιμάκωση σχέσεων. Τα 120 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. σου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις να κάνεις με μεγαλύτερο και ισχυρότερο κινητήρα. Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ ανεβάζει στροφές με ευκολία μέχρι τα κόκκινα ενώ και οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 12 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 181 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι στα 5,2 λίτρα /100 χλμ.

Στον δρόμο το Kona με το άκαμπτο πλαίσιο δείχνει ιδιαίτερα σταθερό, παρά το αυξημένο ύψος έχει μειωμένες κλίσεις στις στροφές, το τιμόνι διαθέτει σωστό βάρος και πληροφόρηση. Οι τιμές ξεκινούν από τα 16500 ευρώ για την έκδοση 1.0 T-GDI με τα 120 άλογα .

Δείτε τις εκδόσεις και τις τιμές στον πίνακα που ακολουθεί.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top