Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα η νέα Mercedes A Class- τιμές και εξοπλισμός

Σας… μιλάει και όχι μόνο στην...καρδιά

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα η νέα Mercedes A Class- τιμές κ

Η Mercedes παρουσίασε το νέο της μοντέλο που πραγματικά μας εξέπληξε με την τεχνολογία που διαθέτει αλλά και το επίπεδο εξοπλισμού. Στα στάνταρ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων  τη νέα μονάδα επικοινωνιών (LTE) για τη χρήση υπηρεσιών Mercedes me connect, σύστημα πολυμέσων CONNECT 20, touch pad, cruise control, κλιματισμό, σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης , δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι,  σύστημα ενεργής  υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας  Lane Assisti , Active Brake Assist, σύστημα προστασίας πεζών ,όλη την σειρά αερόσακων και γονάτων  ,κλιματισμό και το πολύ σημαντικό σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης (DYNAMIC SELECT).

Το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX - Mercedes-Benz User Experience διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης και  δημιουργεί μια «συναισθηματική» σύνδεση ανάμεσα στον οδηγό, το όχημα και τους επιβάτες. O τρόπος λειτουργίας είναι εντυπωσιακός και έρχεται από το μέλλον .Νομίζεις ότι έχεις απέναντι σου άνθρωπο.

Όταν λες  «hey mercedes», αυτή  σε καλωσορίζει και στη συνέχεια περιμένει την εντολή σου, απαντώντας ανάλογα. Ακόμη μπορεί να  μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη, να γνωρίζει που είναι το γραφείο, το σπίτι ή το γυμναστήριο, επιλέγοντας μόνη της  τη διαδρομή. Ακόμη αυξομειώνει την ένταση του κλιματισμού και τη θερμοκρασία, ακούοντας σε λέξεις όπως  «πεινάω» ή «κρυώνω». Η νέα φιλοσοφία Intelligent Drive της νέας A-Class περιλαμβάνει  ένα εξελιγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης το οποίο περιλαμβάνεται για πρώτη φορά σε όχημα της κατηγορίας.

Η βασική έκδοση «Style» περιλαμβάνει οθόνες 7 ιντσών, η μεσαία «AMG-Line» μία 7άρα και μία 10,25. H top «Progressive»  περιλαμβάνει δύο οθόνες 10,25 ιντσών οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα πανέμορφο tech  οπτικό αποτέλεσμα. Η νέα A-Class W177, πατάει στη νέα  πλατφόρμα με την κωδική ονομασία MFA2, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις συνεισφέροντας στην ευρυχωρία για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Την ίδια στιγμή έχει μειωθεί το βάρος  ευνοώντας τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου.

Οι καινοτομίες στον κινητήρα M 282 με κυβισμό 1,33 λίτρων  περιλαμβάνουν το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (στην αρχή σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων 7G-DCT) και το τριγωνικό σχήμα της κυλινδροκεφαλής. Ο δεύτερος νέος βενζινοκινητήρας είναι ο 2λιτρος M 260 με ισχύ 165 kW και ροπή στρέψης 350 Nm. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται το CAMTRONIC για τον εκκεντροφόρο εισαγωγής. Και οι δύο βενζινοκινητήρες διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων στο βασικό εξοπλισμό.

Νέος είναι και ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας (OM 608) με κυβισμό 1,5 λίτρων, Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι το σύστημα ελέγχου εκπομπών με τεχνολογία AdBlue®κοντά στον κινητήρα, ο στροβιλοσυμπιεστής με βελτιστοποιημένη απόκριση και η ψύξη αέρα υπερπλήρωσης με νερό. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. Θα ακολουθήσουν και άλλοι νέοι κινητήρες. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 43 λίτρα στο βασικό εξοπλισμό, ενώ για τα κορυφαία μοντέλα διατίθεται προαιρετικά ένα ρεζερβουάρ 51 λίτρων.

Κατ’ επιλογή, η νέα A-Class διατίθεται με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC με πλήρως μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής. Το σπορ σύστημα τετρακίνησης έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και πλέον προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και αποδοτικότητα. Με το διακόπτη DYNAMIC SELECT, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του 4MATIC περισσότερο απ' ό,τι μέχρι τώρα. Στα επιμέρους συστήματα του 4MATIC περιλαμβάνεται το βοηθητικό κιβώτιο πίσω άξονα, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, και το πίσω διαφορικό με ενσωματωμένο πολύδισκο συμπλέκτη. Ο συμπλέκτης δεν ελέγχεται πλέον ηλεκτροϋδραυλικά, αλλά ηλεκτρομηχανικά.

Στην έκδοση Α200, η οποία εφοδιάζεται με τον  τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοσης 163 ίππων και 250 Nm ροπής, η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινά στη χώρα μας από τα 32.605 ευρώ. H Mercedes A250  κινείται από δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων ,αποδίδει 224 ίππους και 350 Nm ροπής στην βασική έκδοση με κόστος αγοράς 44120 ευρώ.

Η έκδοση A 180d κινείται από υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 116 ίππους και  265 Nm ροπής με ένα νέο-αποδοτικότερο ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων   και κοστίζει στην βασική έκδοση 32288 ευρώ. Περισσότερα όταν την οδηγήσουμε.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top