Ποιά είναι η έξυπνη κίνηση της Hyundai για την αυτόνομη οδήγηση

Τα αυτόνομα οχήματα της θα εξοπλίζονται με 3D ραντάρ επόμενης γενιάς

Ποιά είναι η έξυπνη κίνηση της  Hyundai για  την αυτόνομη

Η Hyundai CRADLE, ανακοίνωσε ότι επενδύει στη Metawave Corporation για την κατασκευή “έξυπνων” ραντάρ για αυτόνομα οχήματα. Η Metawave καινοτομεί στον τομέα ανίχνευσης των ραντάρ,

Οι τρεις αισθητήρες είναι σήμερα τα θεμελιώδη στοιχεία του βασικού συστήματος διαχείρισης  για την αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων: κάμερα, LiDAR και ραντάρ. Η κάμερα είναι αισθητήρας πολύ υψηλής ανάλυσης, αλλά δεν μπορεί να δει αντικείμενα πέραν των 50 μέτρων. Το LiDAR επεκτείνει τη δυνατότητα στα περίπου 150 μέτρα, με δυνατότητες απεικόνισης αρκετά υψηλής ανάλυσης. Τόσο η κάμερα όσο και το LiDAR επηρεάζονται από κακές καιρικές συνθήκες και βρώμικους δρόμους. Το ραντάρ, από τη φύση του, λειτουργεί με χαμηλότερη συχνότητα και "βλέπει" τα αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις γρηγορότερα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες οδήγησης. Το σημερινό ραντάρ δεν μπορεί να καλύψει ευρείες γωνίες σε μεγάλες αποστάσεις και δεν διαθέτει την ανάλυση για να διαφοροποιήσει τα αντικείμενα. Χρειάζεται μεγάλο αριθμό κεραιών και δαπανηρά τσιπ για να τρέξουν τα σύνθετα ψηφιακά σήματα. Αυτός ο τύπος συστήματος απαιτεί χρόνο και ενέργεια, καθιστώντας τον αναποτελεσματικό. Η εξελιγμένη πλατφόρμα ραντάρ της Metawave, η WARLORD, χρησιμοποιεί μόνο μία κεραία και ωθεί την πολυπλοκότητα του αναλογικού χώρου, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις.

Τον Ιανουάριο, η Hyundai Motor Company και η Aurora, ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για να διαθέσουν οχήματα αυτόνομης οδήγησης Hyundai στην αγορά μέχρι το 2021. Αυτή η συνεργασία θα ενσωματώσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Aurora στα οχήματα Hyundai  ξεκινώντας με δοκιμαστικά προγράμματα σε πιλοτικές πόλεις.

Τον Φεβρουάριο, ένας στόλος ηλεκτρικών SUV κυψελών καυσίμου Hyundai NEXO ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ταξίδι αυτόνομης οδήγησης 190 χλμ. από τη Σεούλ προς την Pyeongchang. Τα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, όπως ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα SAE καθώς και τεχνολογία δικτύου 5G.

Αυτά τα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών που τους επέτρεψαν να αναγνωρίζουν τα γύρω αυτοκίνητα με μεγαλύτερη ακρίβεια και να κάνουν καλύτερες κρίσεις σε διασταυρώσεις και διακλαδώσεις, να περνούν τις πύλες διοδίων με  ακριβή υπολογισμό του πλάτους και της θέσης τους καθώς και να εντοπίσουν επακριβώς τη θέση του οχήματος στον χάρτη χρησιμοποιώντας εξωτερικούς αισθητήρες τοποθετημένους για περιπτώσεις, κατά τις οποίες διακόπτεται το σήμα GPS, όπως κατά τη διέλευση από μεγάλες υπόγειες σήραγγες.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top