ΒΙΝΤΕΟ:Δείτε το νέο Ford Fiesta ST να ‘καταβροχθίζει’ τις φουρκέτες

Σε... μυστική διαδρομή στην Ιταλία

Ανεβαίνοντας 1.800 και πλέον μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ο δρόμος που οδηγεί από την πόλη Guarcino στο θέρετρο του Campocatino σφύζει από ζωή τη χειμερινή σεζόν, καθώς κατακλύζεται από λάτρεις του χιονιού και σκιέρ. Ωστόσο, όλους τους υπόλοιπους μήνες, η Via Campocatino είναι ο τέλειος, έρημος δρόμος για οδήγηση, μόλις 80 χλμ. ανατολικά της Ρώμης.

«Προμηθευτείτε μπισκότα Amaretti στο Guarcino – μία από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας – και ετοιμαστείτε για μία διαδρομή γεμάτη ατελείωτες στροφές και προκλήσεις, μέχρι την κορυφή» δήλωσε ο δημοσιογράφος Steve Sutcliffe, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι ενός νέου Ford Fiesta ST, για τα γυρίσματα του τελευταίου βίντεο της σειράς ‘Europe’s Greatest Driving Roads’ της Ford.

Φτάνοντας στην κορυφή μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του φυσικού πάρκου Monti Velino και της οροσειράς του Lazio νοτιοανατολικά. Ακόμα και η Ρώμη φαίνεται στη βορειοδυτική πλευρά.

Πρόκειται για το όγδοο βίντεο της σειράς, με τον Sutcliffe να οδηγεί μοντέλα της Ford Performance, από το Ford GT supercar στον συναρπαστικό Atlantic Ocean Road της Νορβηγίας μέχρι ένα Focus RS διασχίζοντας την κορυφογραμμή Blakey Ridge στο North Yorkshire  της Βρετανίας. Η εντυπωσιακή Via Campocatino είναι ο πρώτος Ιταλικός δρόμος που πρωταγωνιστεί στη σειρά και βαθμολογήθηκε με άριστα (10 στα 10) για το τοπίο, τη γαστρονομική ταυτότητα και τις συγκινήσεις που προσφέρει, ενώ συγκέντρωσε συνολικό σκορ 53 στα 60 – η 3η καλύτερη κατάταξη στη σειρά αυτή.

Βαγγέλης Γκούμας

:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top