150 άλογα ο νέος 1.4 Turbo του νέου Astra

Δυναμική απόκριση και επιδόσεις

150 άλογα ο νέος 1.4 Turbo του νέου  Astra
Το πλήρες όνομα του νέου κινητήρα της Opel είναι 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo με κεντρικό, άμεσο ψεκασμό και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις,125 και 150 ίππων.

Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ροπή μέχρι 245 Nm πολύ νωρίς - διαθέσιμη μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ. που θεωρείται εξαιρετικό εύρος ροπής. Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, το πανίσχυρο turbo με Start/Stop θα καταναλώνει μόλις 4,9 λίτρα / 100 χλμ. στο μικτό κύκλο (114 γρμ./χλμ. CO2).

Στην ουσία, ο νέος τετρακύλινδρος 1.4 l είναι ο μεγάλος αδερφός του χιλιάρη τρικύλινδρου που έχει εκθειαστεί από τον ειδικό Τύπο από τότε που εμφανίστηκε στο ADAM ROCKS και στη νέα γενιά Corsa. Και οι δύο είναι μέλη της λεγόμενης οικογένειας μικρών κινητήρων – μιας ομάδας high-tech κινητήρων με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους και κυβισμό κάτω από 1.6 λίτρα.

Λόγω δομής, ο νέος.4 ECOTEC Direct Injection Turbo προσθέτει λιγότερο βάρος στο αυτοκίνητο. Μόνο το αλουμινένιο μπλοκ ζυγίζει δέκα κιλά λιγότερο συγκριτικά το μπλοκ από χυτοσίδηρο του υπάρχοντος 1.4-liter turbo, με αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα του πολύ αποδοτικού Opel Astra.Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο νέο Opel Astra στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) το Σεπτέμβριο.

Βαγγέλης Γκούμας



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top