Ολυμπιακοί Αγώνες: Πολεμικά αεροσκάφη σχημάτισαν τους πέντε κύκλους

Εντυπωσιακό flyover στο Τόκιο πριν την τελετή έναρξης

To βίντεο με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που σχημάτισαν τους ολυμπιακούς κύκλους δημοσιεύτηκε από τον χρήστη του Twitter @uminomagu μέσω Storyful για τους συνδρομητές του πρακτορείου Reuters

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2021 μέσα στο Εθνικό Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο, όμως το εντυπωσιακό σόου δεν έλειψε ούτε έξω από αυτό. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο Τόκιο

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιαπωνίας πραγματοποίησαν ένα πολύχρωμο flyover πάνω από το Τόκιο, λίγο πριν από την τελετή έναρξης.

Πού θα γίνουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2032

Τα αεροσκάφη έκαναν εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό σχηματίζοντας τους πολύχρωμους πέντε κύκλους- σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Έτοιμη η ελληνική ομάδα για την παρέλαση

Το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων με τους πέντε συμπλεκόμενους μεταξύ τους κύκλους -χρώματος μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου, κόκκινου- σχεδιάστηκε το 1913, υιοθετήθηκε το 1914 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας το 1920.

To 1913, o Πιερ ντε Κουμπερτέν  Γάλλος παιδαγωγός και ιστορικός, γνωστός ως ο ιδρυτής και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ως ο πατέρας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων) χρησιμοποίησε τα 5 αυτά χρώματα μαζί με το λευκό φόντο της σημαίας, στοχεύοντας να εκπροσωπήσει τις πέντε ηπείρους: την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αμερική και την Ωκεανία. Σύμφωνα με τον Κουμπερτέν, τα χρώματα των κύκλων και το λευκό υπόβαθρο στη σημαία περιλαμβάνουν τα χρώματα που συνθέτουν τη σημαία κάθε διαγωνιζόμενου έθνους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top