Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Έτοιμη η ελληνική ομάδα για την παρέλαση

Σημαιοφόροι η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας

Στιγμιότυπα από την ελληνική ομάδα πριν την παρέλαση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων- πηγή Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Με σημαιοφόρους τους Ολυμπιονίκες μας Λευτέρη Πετρούνια και Άννα Κορακάκη θα σημάνει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». Η ελληνική ομάδα θα παρελάσει πρώτη στις 14:00 ώρα Ελλάδος. 

Oλυμπιακοί Αγώνες: Αυτό είναι το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών

Η τελετή έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων ωστόσο, δε θα θυμίζει τις προηγούμενες, καθώς λόγω κορωνοϊού μόνο 950 θεατές θα είναι παρόντες, εκ των οποίων οι 15 θα είναι ηγέτες χωρών. 

Η ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της ελληνικής αποστολής, πριν την παρέλαση. Όλοι είναι ντυμένοι στις αποχρώσεις του μπλε και του λευκού. Οι άνδρες φορούν σκούρο μπλε κουστούμι και οι γυναίκες πλισέ φούστες με γραμμές στις αποχρώσεις του μπλε και λευκό τοπ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία η Ψάρρα στην τοξοβολία

Η ελληνική ομάδα πριν την παρέλαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο- πηγή Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η ελληνική ομάδα πριν την παρέλαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο- πηγή Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Στην καθιερωμένη παρέλαση και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, θα συμμετάσχουν περίπου 6.000 αθλητές από τους σχεδόν 10.000 που θ΄ αγωνισθούν στο Τόκιο, ενώ γενικότερα η ατμόσφαιρα θα είναι πιό «συγκρατημένη» και «μετριοπαθής» σε σχέση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι διοργανωτές, θα είναι μία τελετή προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση «απλούστερη και πιο νηφάλια» από τις προηγούμενες διοργανώσεις, προκειμένου να μείνουν «συντονισμένοι με την κατάσταση της υγείας» και να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

H Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας πριν την παρέλαση- φωτογραφία από instagram hellenic olympic committee

H Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας πριν την παρέλαση- φωτογραφία από instagram hellenic olympic committee

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διοργανωτές θέλουν την Τελετή Έναρξης, ως μια στιγμή «ενσυναίσθησης» για να εκφράσουν την «ευγνωμοσύνη» και τον «θαυμασμό» του κόσμου του αθλητισμού, για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, στην καταπολέμηση της πανδημίας, που έχει σκοτώσει τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους από το τέλος του 2019.

Ένα μέρος της τελετής θα είναι αφιερωμένο στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι του 2011 που οδήγησαν στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα και άφησαν πίσω τους, σχεδόν 18.500 νεκρούς. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην Ιστορία και στον πολιτισμό της Ιαπωνίας, καθώς και στις καθολικές αξίες του αθλητισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top