Διπλό φονικό Κύπρου: "Το έγκλημα σχεδιαζόταν 5 χρόνια"

Ο 33χρονος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ η αστυνομία αναζητά τη φιλενάδα του - Νέα ενημέρωση 15:33

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το στυγερό έγκλημα στη Λευκωσία της Κύπρου, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει ο Πολίτης Κύπρου, ο 33χρονος που συνελήφθη χθες είναι βασικός ύποπτος και σήμερα εκδόθηκε διάταγμα για οκταήμερη κράτησή του.

Διαβάστε επίσης: Μια σύλληψη για το άγριο φονικό του ζευγαριού στη Λευκωσία

Μία ματωμένη πιτζάμα "δείχνει" τον ένοχο του φονικού στην Κύπρο

Ο 33χρονος, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ανέφερε ότι θέλει να πει όλα όσα ξέρει για την υπόθεση. Όπως μεταδίδει το κυπριακό μέσο, ο ύποπτος ξέρει τι έγινε εκείνο το βράδυ σε εκείνο το σπίτι όπου δολοφονήθηκαν δύο άνθρωποι αλλά μέχρι ενός σημείου. Ξέρει ακόμη ποιοι εμπλέκονται και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο των δραστών, όπως φέρεται να ανέφερε κατά την ανάκριση του.

Ο ύποπτος φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι το φονικό σχεδιαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγμα DNA σε δύο τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος. Στη σκηνή εντοπίστηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία ο 33χρονος παραδέχθηκε προφορικά, ότι ανήκουν στον ίδιο. 

Μετά τα νέα δεδομένα ο 33χρονος τέθηκε υπό κράτηση ενώ η αστυνομία αναζητά τη φιλενάδα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος χθες το απόγευμα στη Λεμεσό είναι σεσημασμένος για διαρρήξεις και ναρκωτικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει μαρτυρία και βίντεο, βάσει των οποίων ο 33χρονος τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της διπλής δολοφονίας. Αυτό που θέλουν να εξακριβώσουν οι αρχές είναι τι έκανε στο σημείο της δολοφονίας. Μάλιστα οι αστυνομικοί συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων.

Από χθες πάντως η αστυνομία έχει παραδώσει το σπίτι του ζευγαριού στην αδελφή του θύματος, ενώ με δηλώσεις του ο υπαρχηγός της αστυνομίας τόνισε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Ο ρόλος του 15χρονου

Όσον αφορά στον ρόλο του 15χρονου γιου του ζευγαριού, ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια υποστηρίζει ότι ο μικρός δεν εμπλέκεται στο διπλό φονικό και ότι έχει τρόπο να το αποδείξει. Όπως είπε, η δική του εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά και σημειώσε ότι έχει όλα τα στοιχεία που μπορεί να προσκομίσει στην αστυνομία, αν του ζητηθούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης από την πλευρά του τόνισε ότι αυτό είναι άποψη του κ. Ματσάκη και πως τα στοιχεία θα τα δουν οι ανακριτές.

Κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης θεωρείται μια ματωμένη πιτζάμα, η οποία βρέθηκε κρυμμένη στο σπίτι του ζευγαριού, η οποία και έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top