Ένας 22χρονος ήθελε να γεμίσει με πτώματα την Ολλανδία – Σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο Ρότερνταμ

Οι Allah-Las, παρά τις αντιδράσεις για το όνομα τους, θέλουν να προγραμματίσουν νέα συναυλία

Ένας 22χρονος ήθελε να γεμίσει με πτώματα την Ολλανδία – Σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο Ρότερνταμ

Ένας 22χρονος συνελήφθη στην επαρχία Μπραμπάν της νότιας Ολλανδίας ως ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός ήθελε να αιματοκυλήσει τη συναυλία του αμερικανικού συγκροτήματος Allah Las στο κλαμπ Maasilo στο Ρότερνταμ, ενώ είχε εξαπολύσει απειλές για χτύπημα.  Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε εξονυχιστική έρευνα στο σπίτι του και ανέκρινε τον νεαρό μετά από σήμα της ισπανικής αστυνομίας.

Δείτε επίσης:  Θέλουν να μας κάνουν τη ζωή κόλαση! Ακυρώθηκε μεγάλη συναυλία λόγω τρομοκρατικής απειλής στην Ολλανδία

Δείτε επίσης:  Βρέθηκε χειροβομβίδα σε κεντρικό δρόμο του Άμστερνταμ

Δείτε επίσης: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα σε ροκ συναυλία στο Ρότερνταμ!

Νωρίτερα, η αστυνομία της Ολλανδίας είχε ανακοινώσει ότι είχε λάβει «συγκεκριμένες πληροφορίες» ότι θα εκδηλωνόταν τη συγκεκριμένη μέρα στο συγκεκριμένο χώρο επίθεση εναντίον του αμερικανικού συγκροτήματος.

Στα πλαίσια των ερευνών για την υπόθεση, συνελήφθη ο Ισπανός οδηγός ενός φορτηγού με φιάλες υγραερίου, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν από την έρευνα στο διαμέρισμά του, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ροκ συγκρότημα Allah Las μπαίνει στο στόχαστρο φανατικών μουσουλμάνων. Τον περασμένο χρόνο ακυρώθηκε συναυλία τους στην Τουρκία, αφού οι διοργανωτές φοβήθηκαν για την ασφάλεια του κοινού και των μελών του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες.

Το όνομα του γκρουπ έχει προκαλέσει την οργή πολλών μουσουλμάνων ανά την υφήλιο. Τα μέλη του συγκροτήματος Allah-Las είχαν δηλώσει παλιότερα στην εφημερίδα Guardian ότι χρησιμοποίησαν στο όνομα τους τη λέξη All, η οποία στα αραβικά σημαίνει "Θεός", γιατί ήθελαν έναν όνομα που να ακούγεται κάπως «ιερό», χωρίς να σκεφτούν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει προσβολή για ορισμένους.

«Λαμβάνουμε email από Μουσουλμάνους, εδώ στις ΗΠΑ αλλά και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δηλώνουν προσβεβλημένοι, όμως αυτό δεν ήταν ποτέ η πρόθεση μας», είχε δηλώσει ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Μάιλς Μισό, σημειώνοντας ότι «όταν τους εξηγούμε, καταλαβαίνουν».

Παρά τις εξελίξεις, οι Allah-Las επιθυμούν να επαναπρογραμματίσουν τη συναυλία στο Ρότερνταμ που ακυρώθηκε λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

«Αναζητούμε μια νέα ημερομηνία για να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις μπορέσουμε», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του από τη Βαρσοβία, όπου πραγματοποίησε συναυλία χθες Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top