Δήμαρχος Βενετίας: Θα πυροβολούμε στο ψαχνό όποιον φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ»

«Θα τους στέλνουμε στον Αλλάχ πριν κάνουν ζημιά»

Την ώρα που οι ιταλικές αρχές εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας σε μεγάλους πεζόδρομους, πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα και μουσεία, φοβούμενοι τρομοκρατικό χτύπημα, μετά και τις αιματηρές επιθέσεις στην Βαρκελώνη, ο δεξιός δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο έδωσε... εντολή στους αστυνομικούς της πόλης να πυροβολούν στο ψαχνό σε οποιονδήποτε ακουστεί να φωνάζει «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις. 

Δείτε επίσης: Έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου κατά τη διάρκεια εορτασμών – Δύο τραυματίες

Δείτε επίσης:  Θέλουν να μας κάνουν τη ζωή κόλαση! Ακυρώθηκε μεγάλη συναυλία λόγω τρομοκρατικής απειλής στην Ολλανδία

Δείτε επίσης: Το Βέλγιο είχε ειδοποιήσει τις ισπανικές αρχές για τον ιμάμη που σχεδίασε την επίθεση στη Βαρκελώνη

Σύμφωνα με τους Times, ο Ιταλός δήμαρχος υποστήριξε ότι η Βενετία είναι ασφαλέστερη από τη Βαρκελώνη, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι πρόσφατα από τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, εμείς έχουμε παντού φρουρά. Εάν κάποιος τρέχει φωνάζοντας Αλλάχ Άκμπαρ στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε», είπε ο δήμαρχος σε συνέδριο στο Ρίμινι και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο. «Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά εμείς θα τους στείλουμε σ' αυτόν πριν προξενήσουν την παραμικρή ζημιά», προειδοποίησε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχός είπε πως τον Μάρτιο συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι τζιχαντιστές, οι οποίοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν εκατοντάδες τουρίστες ανατινάζοντας τη γέφυρα του Ριάλτο.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε βίντεο, στο οποίο φαινόταν ο αριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, να τρέχει προς τον Μπρουγκνάρο μετά την ομιλία του, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και γελώντας. Λίγο αργότερα -όταν προφανώς κατάλαβε τι έκανε - ο Ναρντέλα ζήτησε συγνώμη μέσω Facebook, λέγοντας πως δεν ήθελε να προσβάλει τη μουσουλμανική κοινότητα, κοροϊδεύοντας τη θρησκεία της, ούτε να διακωμωδήσει τα γεγονότα του τελευταίου καιρού, αλλά να δείξει ότι κρατά αποστάσεις από τις θέσεις του Μπρουγκνάρο, ο οποίος έχει πει ότι αποστρέφεται τα περί πολιτικής ορθότητας και ζητά ναυτικό μπλόκο για να εμποδίζονται να φτάσουν στην Ιταλία οι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική.

Η φράση «Αλλάχ Άκμπαρ» που φωνάζουν οι εξτρεμιστές πριν από κάποια επίθεση λέγεται ότι τη χρησιμοποιούσε ο Μωάμεθ τον 7ο αιώνα προτού πάει σε μάχες. 

ΒΙΝΤΕΟ Air news 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top