Ερντογάν: «Η ΕΕ δεν μας είναι απαραίτητη»

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ειλικρινής με την ΕΕ για λίγο καιρό ακόμη»

Ερντογάν: «Η ΕΕ δεν μας είναι απαραίτητη»

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ειλικρινής με την ΕΕ για λίγο καιρό ακόμη και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα φέρει αυτό», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο BBC αναφέροντας ωστόσο ότι «θα είναι ανακούφιση για την Τουρκία, αν η ΕΕ της πει ότι δεν μπορεί να τη δεχτεί ως μέλος». Κάλεσε μάλιστα την Ευρώπη να σταματήσει να σπαταλά το χρόνο της χώρας του. 

Στη συνέντευξή του  ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία «είναι ικανή να σταθεί στα δικά της πόδια».

«Εμείς κρατάμε το λόγο μας. Αν η ΕΕ πει ξεκάθαρα ότι “δεν μπορούμε να δεχτούμε την Τουρκία στην ΕΕ”, αυτό θα μας διευκολύνει. Τότε θα βάλουμε μπροστά το σχέδιο Β και Γ. Η Ε.Ε. δεν μας είναι απαραίτητη. Έχουμε χαλαρώσει σε αυτό το θέμα», είπε.

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι ειλικρινής με την ΕΕ για λίγο καιρό ακόμη. «Και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα φέρει αυτό», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έδωσε τη συνέντευξη στο BBC με αφορμή την πρώτη επέτειο από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου επέκρινε τη δημοσιογράφο για τις ερωτήσεις της σχετικά με τις φυλακίσεις στην Τουρκία με αυστηρό ύφος: 

«Κοίτα, τώρα εσύ μιλάς περισσότερο από μένα, έχεις περισσότερη ελευθερία από εμένα. Δεν μου δίνεις το δικαίωμα του λόγου τώρα. Κάνεις μία συνέντευξη μαζί μου, αλλά δεν μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω…”

Πρόσθεσε ότι  «κανένας δεν είναι φυλακισμένος επειδή είναι δημοσιογράφος εδώ. Πρέπει να το μάθετε αυτό. Οι δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης γράφουν ένα σωρό προσβλητικά άρθρα για εμένα. Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή δεν έχουν το τίτλο του δημοσιογράφου. Κάποιοι συνεργάστηκαν με τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάποιοι για οπλοκατοχή. Κάποιοι για καταστροφή ΑΤΜ και ληστείες»

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων δεν είναι 170, όπως υποστήριξε η δημοσιογράφος του BBC και πως αυτό είναι ψέμα. Ανέφερε ότι μόνο δύο είναι οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι και απηύθυνε έκκληση «να μην εξαπατούν τον κόσμο με τέτοια ψεύδη».

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top