Κομοτηνή: Προκλητικός ο Ιντζέ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

«Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία» είπε ο αντίπαλος του Ερντογάν και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

Στην Κομοτηνή έφτασε ο Ιντζέ
Πρώτη δημοσίευση 12:50

 

Από το τελωνείο των Κήπων πέρασε ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ και με το που πάτησε σε ελληνικό έδαφος ξεκίνησε ένα show πρόκλησης, φωτογραφιζόμενος με Τούρκους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο τελωνείο και περίμεναν για τον τυπικό έλεγχο.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να πάρει θέση και για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από τις αρχές Μαρτίου, στηρίζοντας ουσιαστικά τη στάση της Τουρκίας παρά τις διεθνείς αντιδράσεις:

 

«Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία» δήλωσε ο Ιντζέ, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος παλεύει να γίνει η χώρα του κράτος δικαίου. Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις των δυο χωρών είπε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. «Δε μπορεί να γίνει κάτι για να κουμπώσει το πουκάμισο αν οι δυο πλευρές δεν καθίσουν στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιντζέ συνοδεύεται από δημοσιογράφους που θα καλύψουν την… «ιδιωτική» του επίσκεψη στην Κομοτηνή και αστυνομικοί της ασφάλειας.

Στην Κομοτηνή ο υποψήφιος για την προεδρία στην Τουρκία θα παραχωρήσει ομιλία έξω από το κτίριο της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής νεολαίας», ενώ θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόξενο.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση για την επίσκεψη Ιντζέ στην Κομοτηνή, καθώς θεωρείται ιδιωτική, όμως έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς υποστηρίζουν ότι ο αντίπαλος του Ερντογάν στρέφει το βλέμμα στη Θράκη, αδιαφορώντας για τις διεθνείς συνθήκες που αναγνωρίζουν την ύπαρξη μόνο θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top